Theo Evans se întoarce

Loading

După fotbal şi handbal a venit rândul baschetului să privească spre apropiatul sezon. Cea de a treia formaţie gorjeană prezentă pe scena primului eşalon al României, gruparea de baschet Energia Rovinari este gata acum, să-şi strângă rândurile. Chiar dacă bugetul Energiei se anunţă ceva mai „sărac” decât cel precedent, oficialii clubului oltean vizează un obiectiv care să se apropie de performanţele obţinute în sezonul 2008-2009.

Energia va avea o cu totul altă faţă decât în sezonul trecut, cel puţin din punctul de vedere al componenţei echipei.
Energia va avea o cu totul altă faţă decât în sezonul trecut, cel puţin din punctul de vedere al componenţei echipei.

Baschetbaliştii de la Energia se pregătesc să-şi reia pregătirea sub comanda americanului Theo Evans. Chiar dacă formaţia gorjeană şi-a reluat antrenamentele la Tg-Jiu încă de pe data de 3 august, sub conducerea secundului Laurenţiu Răuţ pregătindu-se deocamdată doar jucătorii români, lotul întreg va începe pregătirea propriu-zisă pe 16 august odată cu sosirea în ţară a „principalului” Theo Evans. După schimbarea survenită la regulamentul de joc din Divizia A, care permite legitimarea doar a cinci jucători străini în lotul unei echipe, precum şi după „rectificarea” de buget de la Energia, formaţia de baschet gorjeană se va putea baza în sezonul următor pe mai puţini „stranieri”. Aceştia, în număr de 5 vor ajunge la Tg-Jiu chiar peste câteva zile, trei dintre ei alături de antrenorul Theo Evans pe data de 16 august, iar doi urmând să sosească separat, pe 17 august. Dintre jucătorii americani, din vechea gardă, va mai face parte însă, doar Porter Troupe, restul fiind „cunoştiinţe” ale tehnicianului Evans din campionatul univeristar de peste ocean.

Se întorc Gliga şi Alionescu
Alături de jucătorii americani, Energia Rovinari va mai conta pe serviciile a doi români „reînregimentaţi” la echipă: Gliga şi Alionescu. Secundul Laurenţiu Răuţ oferă utimele noutăţi din lotul Energiei, dar şi… speranţele de viitor : „Deocamdată ne pregătim doar cu 7-8 jucători, dintre care doi juniori. Lotul echipei va fi însă, completat cu cei cinci americani, la care se vor adăuga mai vechii componenţi ai echipei, Gliga şi Alionescu. În lotul pe care vom conta în sezonul următor urmărim să „creştem” şi doi jucători mai tineri, proveniţi de la CSS Tg-Jiu.Chiar dacă lotul Energiei nu va mai fi la fel de „bogat” ca cel din sezonul trecut, sper să ne descurcăm onorabil în noul campionat. Evident că obiectivul pentru sezonul următor va fi stabilit în funcţie de modul în care ne vom pregăti, dar şi după ce ne vom da seama de valoarea noilor jucători. Deocamdată, după părerea mea, cred că vom încerca să egalăm cel puţin una dintre performanţele din campionatul trecut”. În sezonul 2008-2009, Energia Rovinari a obţinut locul 3 la Cupa României, iar în campionat a reuşit accederea în Play-Off.