Pandurii pe locul I: „Să fie primit!”

Victorie mare pentru Pandurii în etapa secundă a noului sezon al Ligii I.  Sâmbătă, formaţia antrenată de Sorin Cârţu a reuşit să îngenuncheze la Tg-Jiu una dintre formaţiile de top din România, FC Vaslui, pe care a învins-o cu scorul de 1 – 0. Aşa cum a făcut-o şi în runda inaugurală, gruparea de fotbal gorjeană s-a impus din nou la limită, obţinând cea mai bună clasare şi stabilind practic, cel mai bun start de campionat din istoria prezenţelor pe scena primului eşalon.

Succesul înregistrat sâmbătă de formaţia antrenată de Sorin Cârţu a însemnat un debut de sezon peste aşteptări, dar şi... locul I!
Succesul înregistrat sâmbătă de formaţia antrenată de Sorin Cârţu a însemnat un debut de sezon peste aşteptări, dar şi... locul I!

Pandurii confirmă forma bună arătată pe acest debut de sezon. La chiar primul meci disputat pe teren propriu în acest campionat, formaţia pregătită de Sorin Cârţu a reuşit să învingă una dintre participantele României în Cupele Europene, FC Vaslui, după cele 90 de minute de joc tabela indicând un „1 – 0” mai mult decât meritat pentru Pandurii. Aşa cum era de aşteptat, cel mai fericit om din tabăra Pandurilor după victoria cu FC Vaslui s-a declarat antrenorul Sorin Cârţu. Deşi a văzut ultimele minute de joc din tribună, „Sorinaccio” nu şi-a ascuns deloc satisfacţia vis-a-vis de rezultat înregitrat pe „Municipal”: „Această victorie a venit la fix. Este una binemeritată mai ales la modul la care au muncit băieţii în faţa unui adversar bine organizat din toate punctele de vedere. De ce să nu recunosc, am avut câteva temeri pentru acest meci deoarece suntem abia la început şi întâlneam echipa cu un moral bun putându-se întâmpla multe. Era un meci de absolut toate pronosticurile, dar echipa mea a jucat foarte bine şi cred că am învins meritat. Probabil că dacă nu existau anumite şicane aveam şi mai multe acţiuni de poartă. Am avut o primă repriză foarte bună, iar partea secundă a fost una mai încrâncenată, cu mai multe întreruperi şi în care noi am conservat rezultatul. Până la urmă sunt trei puncte pe care le adunăm la celălalte trei obţinute în prima etapă. Avem acum şase puncte şi suntem la stadiul în care încercăm să adunăm cât mai multe puncte pentru a avea un sfârşit de campionat mai liniştit. Deocamdată suntem pe un loc fruntaş, aşa că, să fie primit!”

„Nu are cine să ne conteste…”
Ajuns cu Pandurii la cea de a doua victorie consecutivă în acest campionat, tehnicianul Sorin Cârţu nu a ratat ocazia de a-şi lăuda elevii pentru jocul prestat. Antrenorul formaţiei gorjene sesizează „un plus” în jocul Pandurilor şi se arată destul de încrezător pentru viitor: „Astăzi(n.r.-sâmbătă, 08.08.2009) a fost mai bine decât ceea ce am jucat în prima etapă de campionat. Nu am atins acea formă sportivă din returul campionatului trecut, dar suntem în grafic. În meciul cu Vaslui nu are cine să ne conteste, toată echipa a vrut, toată lumea a avut atitudine. Şi consistenţă în joc şi dorinţă de victorie. Acum Pandurii este o echipă cu sânge rece pentru că arată maturitate. Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, îşi pune amprenta pe campionat. Eu sper şi la mai mult decât am arătat astăzi. Deocamdată suntem într-un anumit stadiu şi încercăm să acumulăm cât mai multe puncte pentru că am muncit mult în vara asta.”

A fost exact cum am prevăzut atunci când spuneam că o să avem un meci foarte greu la Pandurii, o echipăcristian-dulca dificilă. Nu avem nici o scuză pentru această înfrângere pentru că am făcut multe greşeli personale. Pandurii au înscris dintr-o fază fixă şi noi ne-am creat foarte multe ocazii, dar nu am reuşit să marcăm. S-a dovedit încă o dată că Pandurii sunt o „nucă tare”. De aceea am şi avertizat jucătorii că au o echipă bună şi un antrenor experimentat. Diferenţa a fost făcută de Pandurii, care a făcut exact ceea ce trebuia: a marcat şi s-a blocat în apărare. Şi din moment ce a câştigat meciul înseamnă că a meritat victoria.
Cristian Dulca, antrenor FC Vaslui