Telenovela demisiei lui Ponta

Cornel ŞomâcuDeși se cunoaște faptul că politicianul român, indiferent că e la Putere sau în Opoziție, vara o arde pe vacanțe și concedii iar Bucureștiul e mai degrabă un teritoriu interzis, anul acesta lucrurile par să se întâmple altfel. Cel puțin doi politicieni de top, Klaus Iohannis și Gabriel Oprea, își țin ”trupele” în țară în speranța că Victor Ponta va demisiona din funcția de prim-ministru cu ajutorul DNA și ar fi nevoie de o altă majoritate. Doar că instituția amintită respectă niște pași legali-schimbarea statutului, sechestru pe avere etc.- care pot duce Guvernul în altă tabără politică dar peste ceva timp și nu garantat. Dacă este să ne luăm după sondaje, românii nu arată o așa de mare nerăbdare să aibă o altă guvernare chiar dacă premierul Ponta este în cârje și la propriu și la figurat.
În ultimele zile am asistat la destule evenimente care par să arate că nici în această vară nu se vor întâmpla lucruri importante deși, am fost asigurați de politicieni importanți, demisia lui Ponta se va produce și musai într-o marți. Am putea spune că politica românească o arde pe comedie după ce Traian Băsescu îi face K.O. pe Iohannis și Ponta la fiecare ieșire pe…Facebook, semn că dacă zice altceva nimeni nu îl bagă în seamă iar cei doi nu îi prea răspund, unul nu are cuvintele acasă iar celălalt e accidentat.
Dacă ne luăm după politicieni, țara stă cu sufletul la gură să plece Ponta. Realitatea cotidiană este alta, poate prin Gorj să spere mai mulți ca să scape de Laurențiu Ciurel de la CEO, românii își dau seama că alternativa este slabă și oricum aceasta vine la termen în 2016. Iar dacă oamenii simpli nu ies în stradă și nu protestează nu este nici din prea mult bine și nici din simpatie pentru VVP, teama de ziua de mâine este mult mai importantă și nu doar fostul președinte a făcut tăierile din aniii crizei.
Ideea este că Victor Ponta are încă în spate o coaliție și un partid cu un electorat stabil și consistent. Opoziția este conștientă că prin propria prestație, prin frica românilor de a da puterea într-o singură mână, nu poate fi sigură de 2016 și de aceea forțează debarcarea. Telenovela demisiei lui Victor Ponta va continua cel puțin în această vară!