Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România

 245 total views

Joi, 2 decembrie, în cadrul Galei Tineretului Clujean, organizată la Cluj-Napoca, a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2023, orașului Târgu-Jiu, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.

Orașul Târgu-Jiu aduce în prim-plan conceptul #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central învățarea. Așadar, etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor. Prioritățile programului #YouthURL sunt structurate pe 4 direcții de acțiune: stare de bine, acțiunea tinerilor, ecosistemul de tineret și perspectivele tinerilor.

 Premiul în valoare de 50.000 euro, câștigat de „Târgu-Jiu – Capitala Tineretului din România 2023”, este oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului și reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse.

„A fost o confruntare strânsă cu Craiova și Târgu Secuiesc, dar am avut o susținere puternică și municipiul Târgu Jiu a câștigat. Voi susține toate proiectele propuse și acum avem oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, abordând teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Felicitări tuturor pentru implicare, și mai ales echipei de tineri care a promovat acest proiect extraordinar!” (Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu)