Supremația politrucilor

La o oră de maximă audiență, la începutul ședinței de guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat triumfător că a fost demis dr. Adrian Streinu-Cercel, unii dintre puținii specialiști pe care îi mai avea România în structurile de conducere ale Ministerului Sănătății. Aflăm astfel, din gura celei mai autorizate voci a Guvernului României, că profesorul universitar Streinu-Cercel, conducătul celui mai important Institut de Boli Infecțioase din România, era o țintă pentru politicienii liberali aflați la guvernare. Știam deja că Adrian Streinu-Cercel îi încurcă, comanda către DNA a fost clară dar procurorii anticorupție, obișnuiți cu asemenea practici din vremea lui Kovesi, s-au oprit cu un dosar de execuție măcar până trece pandemia. Streinu-Cercel și-a semnat sentința de înlăturare din funcțiile pe care le deține, pentru că vor urma și celelalte, în momentul când a secondat-o pe Gabriela Firea în proiectul de testare la virus a bucureștenilor cu celălalt tip de test, lucru ce ar fi încurcat afacerile cu teste patronate de Ministerul Sănătății. De aceea a plecat fostul ministru al Sănătății!

Revenind la Adrian Streinu-Cercel, acesta este în momentul de față cel mai nepopular personaj din România printr-o manevră rudimentară a actualului ministru Nelu Tătaru, un politruc din Huși.  Un proiect științific aflat în dezbaterea specialiștilor și care vorbește de internarea bătrânilor fără sprijin în spații adecvate după starea de urgență, document din luna februarie, a fost aruncat în spațiul public de presa cu finanțare obscură și cu rating redus, cum îi spun eu. Politrucul Nelu a făcut referire la document și astfel el a fost introdus în actualitate.Tocmai asta ne arată că nu e vorba de o întâmplare, este o execuție a ”statului de drept” după modelul Beuran și altele din ultimii ani. Scopul? Foarte simplu, controlul asupra resurselor medicale ale statului român. Din acest punct de vedere nu ar trebui să ne surprindă când va fi înlăturat Raed Arafat, operațiune amânată de  la începutul ”Guvernului meu”. Dacă vor fi lăsați, liberalii se vor răfui cu Arafat după criză, să reținem că aceasta a început să fie chemat la ședințele zilnice de la Cotroceni după protestele presei.

Prin înlăturarea lui Adrian Streinu-Cercel pentru vina unui proiect de Institut înaintat autorităților, ar fi interesant cum a ajuns documentul public, e clar că politicul pune mâna pe tot. Cei care văd în Nelu Tătaru o valoare s-ar putea să se înșele, medicul de provincie a promovat doar pe criterii politice. ”Meritele” sale sunt doar politice, a luat spitalele de la autoritățile județene pentru conduceri militare care se vor transforma în conduceri liberale, dacă vor mai fi bani. Doar că administrativ spitalele au rămas la județe, adică ministrul a schimbat conducerile agreate local cu cele dictate de București. Că nu s-a produs un scandal e de vină un simplu amănunt, oamenii baronilor liberali au fost mai praf ca la pesediști, incompetență măsurată în zeci de morți.

Întrebarea care rămâne, mergem pe mâna politrucilor sau a specialiștilor?

One Comment on “Supremația politrucilor”

  1. ”Paper clip”a fost aplicat si in Romania prin anii1950, personajele principale fiind medicii…societatea stalinista de atunci avea nevoie de ei….conducatorii stalinisti stiau ca poporul roman este bolnav si asta nu dadea bine la victoria socialismului….de aceasta operatiune a beneficiat si un cunoscut medic din Targu Jiu , care a scapat si de nationalizarea averii….celalalte cadre medicale ,chiar ajunse prin puscarii ,s-au bucurat de un tratament special…..”sectorul”medical din Romania a fost ocolit de nivelul inalt de propaganda stalinista,intalnit prin alte sectoare ale societatii romanesti…..un chirurg bun avea imunitate in fata partidului……..astazi aceasta imunitate a disparut, calitatea de ”medic specialist” este acordata de laboratoarele de politruci din schema partidului,politruci cocotati de foarte multe ori in varful institutiilor de stat de unde emana un miros de somitate……medicii care pot face cercetare si se afla intamplator la” varf”au viata grea…..in capul lor va fi golita oala cu dejectii a partidului….

Comments are closed.