Succes la INFOMATRIX 2017 pentru un elev de la CNET

Mai multe instituții prestigioase de educație sunt implicate în fiecare an în organizarea unui concurs internațional de informatică. Un elev de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” a reușit obținerea unui rezultat prestigios. Lumina Instituții de Învățământ a organizat, împreună cu GrupoEducare Mexico, Hong Kong Innovative Technology Education Association, Feza Education Company și Intel Eco-Ukraine, în perioada 27 aprilie-1 mai 2017 cea de-a XV- a ediție a Concursului Internațional de Proiecte Informatice – INFOMATRIX 2017 (etapa internațională). 

INFOMatrix este un concurs de proiecte informatice care se adresează atât elevilor de liceu, cât și studenților, fiind singurul concurs internațional din țara noastră cu această tematică care reunește anual peste 100 de echipe de pe continente diferite.

Concurența nu se limitează doar la promovarea excelenței profesionale și contribuie, de asemenea, la promovarea dialogului și cooperării interculturale, prin implicarea studenților și profesorilor din numeroase țări diferite.

La această competiție pot participa atât elevii claselor IX –XII, cât și studenții. Persoanele cărora le place provocarea au ocazia de a întâlni minți strălucite din toate colțurile lumii, participând la competiția internațională  Infomatrix.

INFOMATRIX  are drept scop promovarea excelenței în domeniu, prin încurajarea creativității și pasiunii pentru cunoaștere a elevilor, de a valorifica potențialul creativ al elevilor și studenților prin stimularea activităților tehnico-aplicative în domeniul informaticii. Și, nu în cele din urmă, INFOMATRIX oferă oportunitatea companiilor IT de a prelua și recompensa cele mai bune proiecte.

Concursul este structurat pe secţiuni : „Computer Art”, „Hardware Control”, „Programming”, „Short Movie” și „Robotics”.

Singurul elev gorjean calificat în această etapă a fost  Cristian Crețan , clasa a XI-a B, de la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”. Acesta a participat la secțiunea „Programming” cu proiectul “Pick my clothes”. Proiectul este dedicat tinerilor care din lipsa de timp sau inspirație nu se pot decide asupra unei ținute. El a obținut pentru acest proiect “Medalie de bronz”. Merită precizat că doar patru concurenți din România au obținut medalii în această fază a competiției.

“A fost un concurs foarte strâns, cu o participare foarte mare din foarte multe țări. Proiectele care au intrat în concurs au fost bine structurate, cu grad de dificultate ridicat. Pe mine m-a impresionat modul de organizare, cunoștințele concurenților în domeniul informaticii”, a declarat elevul Cristian Crețan pentru ȘCOALA GORJEANĂ.

Domnul profesor Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” ne-a declarat cu acest prilej:”În școala noastră se acordă o maximă atenție pregătirii elevilor în domeniul informaticii. Beneficiem de o bază materială adecvată cerințelor procesului instructiv educativ și de un colectiv de profesori foarte bine pregătiți. Pe această bază s-a putut forma și perfecționa  elevul Cristian Crețan , îndrumat de  profesorii Vasilica și Dumitru Tomulescu, pe care îi felicităm deopotrivă pe toți trei”.