Stojchevski va putea juca pentru Energia în Cupa EHF

Noua echipă a Energiei va incerca să facă o figură cât mai frumoasă şi în Cupele Europene şi să ajungă în turul III al Cupei EHF.
Noua echipă a Energiei va incerca să facă o figură cât mai frumoasă şi în Cupele Europene şi să ajungă în turul III al Cupei EHF.

Odată parafată înţelegerea cu gruparea de handbal gorjeană, macedoneanul Nikola Stojchevski va putea debuta în tricoul Energiei şi în Cupele Europene.  Îngrijoraţi după ultima accidentare a lui Julien Humberto, singurul „potrivit” pentru postul de conducător de joc, oficialii Energiei nu au stat prea mult pe gânduri şi „înregimentat” pe internaţionalul macedonean pentru a fi „acoperiţi”.  „Stojchevski a semnat un contract cu noi pentru un sezon, să-l vedem cum se va descurca acum… Şi domnul profesor Stângă şi-a dorit să aibă tot lotul acoperit, mai ales cu încă un jucător de valoare pe acest post, iar noi am făcut toate eforturile în acest sens. Pe ultima sută de metri am reuşit să îl trecem şi pe lista pentru partidele din Cupa EHF. Din câte am auzit eu, macedoneanul este un jucător destul de bun, dar puţin cam individualist, rămâne de văzut cum îl va face domnul Stângă să joace doar pentru echipă. Eu sunt convins că se va descurca şi vom beneficia de aportul a încă unui handbalist de valoare”, a dezvăluit preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Grigore Popescu.

16 oameni pentru Porto
Deşi mai sunt câteva săptămâni bune până la disputa din Cupa EHF a handbaliştilor de la Energia, oficialii grupării de handbal gorjene au pus deja la punct detaliile deplasării către Porto, acolo unde trupa lui Stângă va disputa manşa retur din Cupele Europene cu HC Vitalis. „Vom deplasa la Porto 20 de oameni, 16 vor fi jucători, cei doi antrenori şi încă două persoane. Ne-au cam încurcat portughezii cu programul şi am decis ca cine vrea să susţină echipa şi la Porto o va face pe cont propriu. Sperăm să debutăm cu dreptul în Cupa EHF şi să obţinem o victorie la o diferenţă cât mai mare în primul meci de acasă pentru a avea astfel şanse cât mai mari să mergem mai departe.”, a precizat Grigore Popescu. Până la prima dispută din Cupele Eropene programată a se disputa pe data de 2 octombrie, Energia andurii Tg-Jiu mai are de disputat câteva partide în campionatul Ligii Naţionale. 5 dintre elevii lui Vasile Stângă vor reveni de astăzi la Tg-Jiu după ce au fost plecaţi la lotul naţional pentru dubla amicală cu Belarus: Ciobanu, Florea, Novanc, Criciotoiu şi Savenco. Energia urmează să joace în campionat cu Dinamo Braşov pe teren propriu, vineri, de la ora 20:00.

Stângă a suferit două înfrângeri cu naţionala
Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă în ambele meciuri amicale, disputate în deplasare, cu Belarus. Sâmbătă, handbaliştii antrenaţi de Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu au cedat cu scorul 33-34, iar duminică au fost, de asemenea, învinşi, cu 29-31. Antrenorii au decis să convoace pentru aceste două teste, dar şi pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi, de la Oradea, de luna viitoare, mai mulţi jucători de perspectivă, înaintea participării la CM din Suedia (ianuarie 2011). Următoarea convocare a reprezentativei va avea loc în 18 octombrie, la Oradea, unde este programat şi Trofeul Carpaţi (21-23 octombrie), cu echipele Tunisiei, Belarus şi Macedoniei.