Steaua București, campioana României pentru a XXVI-a oară

SteauaDupă un retur de infarct, în care a pierdut un avans de 13 puncte, Steaua București și-a adjudecat un nou titlu de campioană. Rezultatul nu ar fi post posibil fără prestațiile de excepție ale Astrei Giurgiu și Oțelului Galați care au luat șase puncte ASA Târgu-Mureș. De reținut că Steaua a pierdut la Târgu-Jiu în acest retur dar a câștigat Cupa Ligii tot în fața gorjenilor.

Pandurii Târgu-Jiu a terminat cu fruntea sus acest campionat reușind o victorie cu 3-o pe terenul Rapidului, deja retrogradată în Liga II. Oțelul Galați, o altă retrogradată, a făcut un meci de excepție la ultima reprezentație din Liga I reușind să învingă la Târgu-Mureș cu 1-0 și să ducă titlul în Ghencea. Paradoxal, fosta campioană din Galați a bătut în acest retur primele două clasate pe terenurile lor, supremă dovadă de spirit sportiv. CSMS Iași nu s-a predat în fața Stelei, iată trei echipe pentru care onoarea încă mai joacă un rol important.

În echipa campioană pentru această toamnă s-ar putea regăsi Paul Anton și Mihai Roman, pentru care se poartă negocieri. Mihai Pintili ar putea și el să îmbrace din nou tricoul campioanei dacă Mirel Rădoi se întoarce la Steaua.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia CSMS Iaşi, într-un meci din etapa a XXXIV-a, ultima a Ligii I, şi a câstigat pentru a 26-a oară în istorie titlul de campioană. Steaua a încheiat campionatul României cu 22 de victorii, cinci remize şi şapte înfrângeri, acumulând un total de 71 de puncte. ASA Târgu Mureş a încheiat campionatul pe locul 2, cu 68 de puncte.

Echipa condusă de Constantin Gâlcă a fost lider detaşat în tur, dar în retur a fost ajunsă şi depăşită de ASA Târgu Mureş, recuperând prima poziţie în penultima etapă.

 

Steaua va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, iar ASA Târgu Mureş în preliminariile Europa League.