Spectacol dedicat mamelor al elevilor din Bălești

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești au organizat în avans un spectacol dedicat mamelor din localitate. Primăria și Consiliul Local Bălești au sprijinit această manifestare artistică a elevilor din localitate. Peste 200 de participanți s-au strâns la spectacolul intitulat ”De ziua ta, mămică!”, primarul localității-Mădălin Ungureanu- felicitând pe fiecare mamă în parte.

Elevii din Bălești și-au omagiat mamele
Elevii din Bălești și-au omagiat mamele

În fiecare an, la început de lună martie, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești serbează mamele. Dacă până acum aceste întâlniri se făceau la nivelul fiecărei clase, anul acesta a fost vorba de un maraton artistic găzduit de Căminul Cultural Bălești. Inițiativa a fost bine primită de vreme ce sala a devenit neîncăpătoare, peste 200 de participanți s-au strâns să încurajeze pe micii artiști. Și au avut ce vedea, muzică, poezie, dans modern și popular, interpreți de muzică populară care bat la porțile afirmării ș.a. Maratonul artistic de circa două ore a fost încurajat chiar de conducerea Primăriei Bălești, primarul Mădălin Ungureanu fiind în mijlocul sătenilor și felicitând fiecare mamă de 1 și 8 Martie.

Un spectacol reușit

Și-au dat concursul la această reușită zeci de elevi de la școlile Ceauru, Bălești și Cornești. Cei prezenți au putut admira cântece și dansuri moderne cu tematică adecvată, au putut aprecia versurile dedicate mamelor de către mari poeți naționali de la George Coșbuc la Grigore Vieru și Adrian Păunescu, s-au lăsat pătrunși de frumusețea portului și cântecului popular atât de prezente în zona Băleștiului.
Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, a declarat în exclusivitate pentru ”Vertical”: ”Încep prin a mulțumi tuturor celor prezenți-elevi, părinți, cadre didactice-pentru aceste momente speciale petrecute împreună. Rămân profund recunoscător elevilor și cadrelor didactice pentru cadoul oferit mamelor, încă o dovadă că la Bălești avem școli bune, elevi talentați și cadre didactice foarte bine pregătite. Mulțumesc domnului director al școlii pentru relația strânsă pe care o are cu autoritatea locală dar și pentru organizarea unor asemenea momente emoționante pentru toți participanții. Primăria și Consiliul Local Bălești a demarat un program vast care se va concretiza în următoarea perioadă cu două grădinițe noi, un afther-school dar și haine noi pentru toate școlile din localitate. Cei mai buni elevi vor merge la vară într-o tabără școlară oferită de Consiliul Local Bălești iar surprizele nu se vor opri aici”.
La final, ne-ar fi practic imposibil să-i amintim pe toți cei care și-au dat concursul pentru ca spectacolul ”De ziua ta, mămico!” să fie o reușită. Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe toți cei implicați și să le dorim succes în toate cele pe care și le-au propus pe viitor. O mențiune se impune totuși, mulți dintre elevii talentați ai Băleștiului sunt șlefuiți și de specialiștii Școlii Populare de Artă sau ai Palatului Copiilor Târgu-Jiu pe lângă pregătirea oferită la școală.