Sorin Cârţu: „Eu am sperat la mai mult…”

Situaţia foarte grea în care se regăseşte în acest moment Pandurii Tg-Jiu este recunoscută destul de clar de către tehnicianul formaţiei gorjene, Sorin Cârţu. Sorinacio spune că cele 3 puncte adjudecate de la revenirea sa la Pandurii reprezintă un bilanţ destul de sărac.

Tehnicianul craiovean Sorin Cârţu pare a avea o misiune ingrată pe acest final de sezon alături de Pandurii.

Ajuns deja la jumătatea celui de al doilea „mandat” al său alături de Pandurii, antrenorul craiovean Sorin Cârţu a încercat să facă un scurt bilanţ al rezultatelor, dar mai ales al punctelor adjudecate în returul Ligii I de către formaţia gorjeană.   „Suntem la jumătatea drumului la care m-am angajat, acela de 12 etape. Cele 6 etape care au mai rămas vor fi nişte etape foarte grele. Situaţia e mai grea decât a fost la început când am venit şi mai grea decât m-aş fi aşteptat. Pentru că eu am sperat la mai mult, sunt doar trei puncte luate, chiar dacă a fost un program foarte greu cu echipele care trag la Cupe Europene sau la Liga Campionilor. Ar fi trebuit ca în acest moment să mai avem minim trei puncte în plus la zestre”, a declarat Sorin Cârţu. Tehnicianul Pandurilor a mai dorit să precizeze că din cele şase partide disputate, trei s-au încheiat cu rezultate conforme cu jocul practicat de echipa sa, iar celelalte trei au fost nişte dezamăgiri. Sorinaccio face referire la meciurile cu adversarii foarte puternici precum Steaua, Dinamo sau Oţelul şi la capătul cărora rezultatele au dezavantajat echipa olteană. După părerea tehnicianului, Pandurii ar fi meritat să câştige în fiecare din aceste trei meciuri.

Soluţii din „afară”…
Că în sânul grupării de fotbal gorjene părerea generală este aceea că lucrurile nu merg deloc în direcţia dorită este un lucru cât se poate de real. Acest aspect este recunoscut şi de către antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, care a dezvăluit că însuşi preşedintele clubului, Marin Condescu, încearcă în acest moment să găsească diverse soluţii pentru ieşirea din criză. Tehnicianul grupării de fotbal gorjene a afirmat că mai marele de la Pandurii este dispus să aducă la Tg-Jiu mai mulţi jucători români ce au evoluat ori evoluează în campionatul din Grecia. „Am discutat cu preşedintele şi este într-o stare de căutare de soluţii. Era dispus chiar să mai transfere jucători, plecase spre Grecia pentru că acolo se încheie campionatul. Dorea să ia o serie de jucători de acolo, dar nu se mai pot legitima acum la noi. Mi-a spus că a discutat cu mai mulţi jucători care evoluează acolo, Victoraş Iacob, Mugurel Buga, Bogdan Mara şi Florin Stângă, dar nu se pot face transferuri. A vrut să mă informeze ce vrea să facă. Omul caută soluţii pentru că nimănui nu-i convine să retrogradeze. Şi acum chiar frige foarte rău”, a spus  Cârţu. După disputarea a 28 de etape, echipa Pandurii Tâgu Jiu ocupă locul 16 în clasamentul Ligii I, cu 26 de puncte.Cu doar 6 puncte adjudecate în 2010, Pandurii Tg-Jiu este până acum cea mai slabă echipă din acest retur al Ligii I.

Apel… la presă!

În ciuda măsurilor recente pe care le-a adoptat vis-a-vis de o parte a jucătorilor săi, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu pare să-şi fi schimbat acum total atitudinea. Sorinaccio este dispus să facă pace cu jucătorii, ba mai mult, le cere reprezentanţilor mass-media locali să îi ajute pe jucători să treacă peste acest momentul dificil. Cârţu a dat propriul exemplu chiar luni, atunci când a evitat să-şi mai certe elevii în faţa ziariştilor pentru a-i motiva către partida de sâmbătă cu FC Braşov, o partidă capitală pentru păstrarea şanselor echipei gorjene de a se  salva de la retrogradare. „În vestiar eu nu am făcut nici un comentariu despre partida cu Urziceni şi nici nu voi face. I-am lăsat în pace pe jucători, i-am luat direct pe program. Le-am şi spus că din momentul acesta să nu se uite nimeni în spate! Toată lumea să privească numai în faţă. De aceea ar fi bine dacă aţi lăsa de-o parte nu ştiu ce răutăţi, interpretări, la ce spun eu. Chiar dacă antrenorul zice că jucătorul X face o imbecilitate, asta nu înseamnă că jucătorul respectiv este imbecil. Pentru că, cel care scrie o scrisoare nu înseamnă că este şi scriitor sau cel care scrie 2-3 versuri este poet! Şi eu sunt sigur că, pe lângă faptul că mulţi dintre voi, jurnaliştii, aveţi preferinţe şi către alte chipe, chiar vă doare această situaţie de la Pandurii şi că vă doriţi şi la anul să faceţi comentarii despre echipă în Divizia A şi nu de la o echipă care joacă de la ora 11. Urmează o perioadă foarte dificilă, o săptămână foarte grea cu un meci de la sfârşitul ei de foarte mare importanţă pe care echipa trebuie neapărat să-l câştige. Sunt convins că puteţi ajuta la starea de spirit a anumitor jucători.”, a transmis Sorin Cârţu.

„One way ticket…”
Deşi au mai rămas doar 6 etape de disputat din acest sezon, iar poziţia din clasamentul Ligii I este una extrem de proastă, pe antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu l-a părăsit încă optimismul. Cum de câteva luni bune principala preocupare a celor de la Pandurii a fost de a face calcule peste calcule privind şansele de salvarea de la retrogradare, nici tehnicianul echipei gorjene nu a făcut excepţie de la această „activitate”. Cu gândul la viitoarele adversare de pe acest final de sezon, Sorinaccio spune că echipa sa este gata să facă totul pentru a obţine patru succese. „Putem să facem câteva victorii. Jucăm cu Braşovul. De ce n-am putea obţine victoria? Jucăm cu Iaşiul. Păi dacă nu suntem în stare să batem Iaşiul, rămân ei în Liga I şi ne ducem noi în cea de-a doua. Suntem dispuşi la orice sacrificiu pentru a acumula punctele salvării. Ar mai fi meciul de la Alba Iulia, care ar putea găsi această echipă fără speranţe. Şi din celelalte meciuri mai putem lua ceva. Posibilitatea de a avea patru victorii nu este ceva de exclus.”, spune Sorin Cârţu. Primul dintre „obstacolele” pe care Pandurii vor trebui să le treacă în cursa pentru rămânerea în Liga I este legat de partida de sâmbătă, de pe teren propriu, cu FC Braşov. Deşi mai sunt câteva zile până la respectiva confruntare, Sorin Cârţu, şi-a luat deja rolul de antrenor şi strateg foarte în serios. Chiar şi aşa, „strategia” lui Sorinaccio este condiţionată de un singur lucru: victoria, în caz contrar Pandurii luându-şi practic adio de la Liga lui Mitică. Acest lucru este recunoscut de tehnicianul formaţiei gorjene: „Dacă învingem Braşovul suntem în luptă. Cu trei puncte după meciul cu Braşovul vom fi pe drumul adevărat. După aia mai vedem dacă mai avem staţii sau ne-am oprit. Meciurile care vin sunt pentru noi aşa cum spune cântecul, One way ticket.”, concluzionează Sorin Cârţu.