Soarta SNLO se tranşează politic

La începutul acestei săptămâni lucrurile păreau să se fi tranşat din punct de vedere politic între pesediştii şi pedeliştii gorjeni. Doar că cele anunţate de pesedişti au fost imediat contrazise de pedeliştii, la momentul când scriem aceste rânduri fiind foarte posibil ca Daniel Burlan, managerul SNLO, să fie sacrificat luptei din coaliţie. Cel puţin deocamdată, dinspre PSD s-au vehiculat două nume pentru SNLO-Ion Vulpe, fost director şi cu probleme de dosar, şi Marius Vlaicu, fost angajat al acestei entităţi.

SNLO, mărul discordiei PSD-PDL
SNLO, mărul discordiei PSD-PDL

Coaliţia guvernamentală continuă să stea pe un butoi de pulbere la Gorj după ce cele două partide continuă să nu se înţeleagă pe seama funcţiilor din minerit. Mai exact, miza a rămas acum funcţia de director general al SNLO, poziţie pe care PSD o primise la începutul negocierilor. Conflictul de la Gorj a ajuns să fie discutat între Emil Boc şi Mircea Geoană, pesediştii anunţând luni că au obţinut conducerea SNLO după ce o pierduseră prin numirea lui Daniel Burlan.
Doar că surpriză, pedeliştii  gorjeni se fac că nu ar ştii despre ce vorbesc partenerii lor de coaliţie. Până la urmă, poziţia lui Daniel Burlan este una precară şi probabil că el va fi sacrificat luptei între cele două partide. Deşi PSD nu a anunţat nici un nume pentru o eventuală preluare a SNLO, lista posibililor manageri îi cuprinde la acest moment pe fostul director Ion Vulpe, fostul subprefect Marius Vlaicu şi actualul consilier judeţean Corneliu Boldor.
Marţi, 3 februarie 2009, s-a anunţat apariţia Companiei Naţionale Lignit Energie Oltenia care va cuprinde în circa două luni actualele structuri din minerit şi energie din Gorj. În această situaţie, SNLO-ul devine o miză secundară.

One Comment on “Soarta SNLO se tranşează politic”

  1. la SC UEF MOTRU SA trebuieste pus iar rusinea orasului motru d-l MARES DUMITRU. asa e nu? de ce oare traim im judetul gorj. tovarase basescu unde e dreptatea pe care ne-o tot promiteti in fiecare zi. ar trebui sa va fie rusine si dumneavoastra. daca erati putin interesat domnul ionel mantog nu era acum unde este. rusine sa va fie!

Comments are closed.