Singurul Colegiu Tehnic din Gorj s-a înfrățit cu performanța

Loading

Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu este unic în Gorj din această categorie. Rezultatele obținute de elevi și cadrele didactice de la acest liceu sunt unele constant bune, elevii întorcându-se de fiecare dată cu premii de la concursurile și olimpiadele naționale de profil.

La etapele naționale ale olimpiadelor de discipline tehnice, s-au obținut trei mențiuni: Olteanu Liviu (clasa a XI-a, Olimpiada Națională Analiza Produselor Alimentare), Andrițoiu Adelina (clasa a XII-a, Olimpiada Națională Analiza Produselor Alimentare) și Puținelu Andreea (clasa a XI-a, Olimpiada Națională de Protecția Mediului). Acești elevi și cadrele didactice care i-au pregătit pentru participarea la toate etapele olimpiadelor au fost premiați în cadrul Ședinței Festive a Consiliului Local Tg-Jiu, din data de 19 mai 2023. 

La etapa națională a Concursului de chimie pentru elevii din învățământul tehnologic „Petru Poni” au participat doi elevi de la CTGGM: Costoiu Nicolae (care a obținut premiul al II-lea) și Merfu Bianca. Urmează să se desfășoare, în următoarea perioadă, etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației, unde va participa elevul Frumușanu Bogdan, din clasa a XI-a.

De asemenea, elevii CTGGM au obținut premii la concursul Național de Informatică și TIC Dual PC, după cum urmează: Burche Amalia (Premiul I), Guran Lucian (Premiul al III-lea), Lungu Diana (Mențiune), Pasăre Bianca (Mențiune) și Matei-Cernăianu Mario (Premiul special). Elevul Vasile Albert din clasa a IX-a, a participat la etapa națională a concursului AcadneT.

Și, nu în ultimul rând, elevul Costoiu Nicolae a obținut premiul al II-lea la etapa județeană a Concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”.