Sindicaliştii HIDRO trec la proteste

Angajaţii lui Hidroelectrica ies miercuri, 27 iunie 20123, în stradă, pentru a picheta sediile societăţii de stat, dar şi pe cel al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Deşi sindicaliştii au semnat un acord cu ministerul, ei ameninţă că dacă se vor vinde din active vor intra în grevă.

“Apele liniştite” al Hidroelectrica se tulbură
“Apele liniştite” al Hidroelectrica se tulbură

Cu toate că liderii Partidului Social Democrat au dat asigurări că nu se vor vinde active, şeful Federaţiei Hidrosind, Decebal Sulea, a decis, împreună cu colegii săi, să picheteze miercuri ministerul şi Hidroelectrica, iar dacă începe vânzarea activelor, odată cu intrarea în reorgenizare a societăţii, să intre în grevă.
Ion Călinoiu, preşedinte executive al PSD Gorj şi preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că insolvenţa e un lucru bun: “Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă nu este un lucru rău. Guvernul Ponta încearcă să scape Hidroelectrica de «băieţii deştepţi»”. Cum era de aştepta, contracandidatul său la funcţia din fruntea judeţului din partea Partidului Democrat Liberal, senatorul Ion Ruşeţ, e de altă părere: “Procesul de insolvenţă s-ar putea solda cu o vânzare de active pentru aducerea companiei la o solvabilitate adecvată, unde se pare că s-a găsit o chichiţă cum că Hidroelectrica “suferă” prin lichiditatea pe termen scurt.”
Potrivit declaraţiei sindicaliştilor, 200 dintre ei vor picheta sediul ministerului timp de o oră, de la 9.00 la 10.00, iar 200 la sediul companiei între orele 11.00 şi 12.00, miercuri, 27 iunie 2012.