Simpozionul ”Educația în contextul european de azi” ediția a VII-a

Câteva sute de profesori și elevi, inclusiv din afara țării, au participat direct sau prin intermediul comunicărilor depuse, la ediția cu numărul VII a Simpozionului ”Educația în contextul european de azi”. Manifestarea este organizată de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, I Liceum Ogolnoksztalcace, Ostrolece, Polonia și Universitatea ”Titu Maiorescu” București în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, Asociația ȘCOALA GORJEANĂ, Săptămânalul VERTICAL și N-Sat Tv.

Elevi și profesori au audiat comunicările prezentate
Elevi și profesori au audiat comunicările prezentate

Destinat elevilor, studenților și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, Simpozionul Internațional ”Educația în contextul european de azi” a adunat o participare foarte selectă în sediul din Târgu-Jiu al Universității ”Titu Maiorescu”. Ca și în anii trecuți, simpozionul s-a constituit ca un bun prilej pentru diseminarea si promovarea rezultatelor cadrelor didactice, menținerea contactului între specializări și specialiști și, bineînțeles, stimularea creativității.
Manifestare de tradiție a învățământului gorjean, ediția a VII-a a Simpozionului a avut ca referenți științifici: Prof. univ. dr. Angheni Smaranda, Rector al Universitatii „Titu Maiorescu”din București; Prof. univ. dr. Urs Iosif , Președintele Consiliului de Administrație al Universitatii „Titu Maiorescu”din București; Prof. univ. dr. Ivan Sorin , Decan al Facultății de Științe Sociale, Politice si Umaniste, F.S.S.P.U. din cadrul Universității „Titu Maiorescu”din București; Conf. univ. dr. Mălăescu Dan, Decan al Facultății de Drept și Știinte Economice din Târgu-Jiu din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din București; Conf. univ. dr. Voinea Dan, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Facultatea de Drept și Științe Economice din Târgu-Jiu; Conf. univ. dr. Popescu Lazar, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, F.S.S.P.U.; Lector univ. dr. Popescu-Brădiceni Ion, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Facultatea de Științe Medicale si Comportamentale; Conf. univ. Căruntu Genu, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Facultatea de Științe Economice.
Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, ne-a declarat despre acest eveniment: ”Ca în fiecare an, Simpozionul a fost o manifestare de mare ținută științifică, dovadă lucrările prezentate dar și participarea elevilor și profesorilor. Mă bucur că parteneriatul început ediția trecută cu cei de la „Titu Maiorescu” a dat roade și am avut o ediție extrem de fructoasă. Pentru organizarea acestui Simpozion trebuie să mulțumesc în special celor care s-au aflat în comisiile de lucru și au trebuit să citească zeci de lucrări ale colegilor dar și celor implicați direct în organizare, inclusiv în completarea site-ului manifestării: www.enec.ctgm.ro.”