Şifonaţi după meciul cu FC Braşov, Pandurii nu renunţă la visul european

Loading

Deşi au ratat şansa de a-şi asigura podiumul Ligii I, în urmă eşecului cu FC Braşov, pandurii par şi mai hotărâţi să joace în Europa. Pustai and Co. şi-au fixat obiectivul pentru ultimele două etape ale sezonului: 6 puncte din întâlnirile cu Concordia Chiajna şi Astra Giurgiu.

Nu degeaba visează Pandurii la locul II, mai ales că suma primită din drepturile de televizare pentru această poziţie este de 3.200.000 de euro!
Nu degeaba visează Pandurii la locul II, mai ales că suma primită din drepturile de televizare pentru această poziţie este de 3.200.000 de euro!

Tehnicianul Cristi Pustai este primul de la Pandurii care îşi roade unghiile după punctele pierdute sâmbăta trecută, pe teren propriu, cu FC Braşov. După aşa o păţanie, antrenorul Pandurilor a tras o nouă concluzie: cel mai periculos adversar pe acest final de sezon îl reprezintă propria echipă: „Este destul de frustrant când pierzi aşa cum am făcut-o noi, egalaţi aproape de minutul 90 şi apoi să pierdem în ultimele secunde. Noi suntem singurii noştri adversari! Cu Braşovul aşa a fost. Am luat gol, din lovitură liberă, pe jos, parabilă. Am pierdut acasă puncte care nu ne-am fi gândit că le pierdem. Dar aşa e sportul, aşa e fotbalul, poate o să ne vină şi nouă rândul să câştigăm în ultimele secunde.”, a comentat Pustai.

Vin 2 meciuri „cu miză”

Aflaţi cu şansă încă în postura de ocupanţi ai locului II în clasamentul Ligii I, Pandurii vor mai avea de susţinut doar două examene pe acest final de sezon: partida din deplasare cu Concordia Chiajna şi jocul de acasă ce se anunţă decisiv pentru un loc în Europa, cu Astra Giurgiu. Aşa că, formaţia gorjeană şi-a fixat un ultim obiectiv: 6 puncte. „Mai sunt 2 jocuri, să vedem câte puncte obţinem din cele şase puse în joc. Avem meciuri cu miză, e un program aparent uşor, dar adevărul e că nu-i deloc uşor. Ca să fim siguri că redresăm situaţia, vreau să câştigăm şase puncte. Acesta este obiectivul de acum.”, anunţă antrenorul Cristi Pustai.

„Chitiţi” la locul 2!

După eşecul suferit în faţa Braşovului, elevii lui Cristi Pustai şi-au asumat vina pentru acest rezultat negativ. Iar primul care s-a grăbit să sune adunarea este Ousmane Viera, în calitate de căpitan de echipă al pandurilor. Fundaşul ivorian nu este deloc dispus să renunţe în ultimele două runde ale sezonului la obiectivul numit locul II: „Nu ştiu dacă sunt cele mai importante meciuri din cariera mea de până acum, dar cu siguranţă sunt foarte importante pentru Pandurii. Dacă batem, suntem mari, dacă nu, e nasol… Că să nu mai zi că ultima impresie contează. Dacă nu câştigăm, din păcate, nu e bine. Am muncit un an şi pierdem tot. Este adevărat, e greu, însă nimic nu e uşor. Nu e uşor să ajungi în Europa. Noi trebuie să dovedim că merităm să jucăm în Europa, sunt 2 meciuri în care trebuie să dovedim asta. E greu să obţinem locul 2, dar dacă facem 6 puncte, acolo suntem.”, spune Viera. Urmând exemplul căpitanului, doi dintre cei mai importanţi componenţi ai grupării de fotbal gorjene îşi fac chiar „mea culpa” şi sunt hotărâţi să se revanşeze în ultimele două partide care au mai rămas de disputat din acest campionat. „Noi suntem vinovaţi. Acum mai avem două jocuri şi speră să le câştigăm pe ambele şi să terminăm pe locul 2.”, mărturiseşte extrema Viorel Nicoară. Destul de apostrofat de fanii gorjeni după umilinţa cu FC Braşov, Dan Nistor promite că Pandurii nu va rata un loc pe podiumul Ligii I: „Unii spectatori m-au înjurat, erau supăraţi pe mine, dar Europa nu e în pericol, vă promit eu. Vă promit că ne calificăm în Europa League. Vrem pe locul 2. Trebuie să trecem peste acest ultim eşec şi să luăm 6 puncte în ultimele două etape.”, declară mijlocaşul echipei gorjene.
Din păcate, Pandurii nu va beneficia deloc de un program uşor în ultimele două etape de campionat. Şi asta pentru că oficialii de la LPF s-au gândit că e „mai bine” pentru gorjeni să joace lunea viitoare, de la ora 19:30 cu Concordia Chiajna şi apoi, miercuri, în aceeaşi săptămână, cu Astra Giurgiu, de la ora 21:30.