Senatorul Ion Ruşeţ, la oră de bilanţ

Loading

Senatorul PD-L de Gorj, Ion Ruşeţ, a dat raportul gorjenilor, zilele trecute, pentru activitatea sa din sesiunea ianuarie – iunie 2010. Acesta s-a întâlnit cu presa, aşa cum şi-a făcut obiceiul, ocazie cu care a declarat că aşteaptă notă pentru activitate, el declarându-se mulţumit pentru prestaţia sa în Parlamentul României, în interesul gorjenilor.

Ion Ruşeţ aşteaptă nota pentru prestaţia sa parlamentară
Ion Ruşeţ aşteaptă nota pentru prestaţia sa parlamentară

În sesiunea ianuarie- iunie 2010, senatorul Ion Ruşeţ a fost autor sau coautor al unui număr de 22 de iniţiative legislative, totalul acestora, de la începutul mandatului, fiind de 38. Astfel, din totalul celor 38 de iniţiative legislative, două au devenit legi, una a fost adoptată şi trimisă la preşedinţie pentru promulgare, cinci au fost respinse de Parlament, patru au fost retrase de către iniţiatori, deoarece fie Guvernul a venit cu propuneri legislative similare, fie a adoptat ordonanţe de urgenţă care să reglementeze domeniile la care făceau referire, ori Executivul şi-a asumat răspunderea pe proiecte identice. Restul de 26 de iniţiative legislative la care senatorul Ion Ruşeţ are o contribuţie sunt în diferite stadii procedurale de adoptare.

Declaraţii, întrebări, interpelări
De asemenea, în perioada de referinţă, senatorul Ion Ruşeţ a depus şi prezentat în Parlament un număr de patru declaraţii politice, patru întrebări şi o interpelare. Declaraţiile politice au vizat, în primul rând, domeniul economic, evidenţiind starea dezastruoasă în care se află economia românească. Celelalte declaraţii analizează fenomenul corupţiei şi atitudinea adoptată de Partidul Social Democrat în această perioadă extrem de dificilă pentru România. Întrebările depuse în această perioadă au avut drept subiecte cultura, învăţământul şi turismul gorjean, încercând să atragă atenţia asupra potenţialului imens pe care îl are judeţul Gorj şi care, din păcate, nu este valorificat decât într-o foarte mică măsură.
Interpelarea „Deficienţele din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor”, depusă pe 17.05.2010 şi adresată primului ministru Emil Boc, semnalează nemulţumirea cetăţenilor din colegiul electoral pe care îl reprezintă Ion Ruşeţ faţă de activitatea desfăşurată de această autoritate.