Semne de furtună la PMP

Ion Săvoiu, președintele Mișcării Populare Târgu Jiu, a luat foc atunci când a aflat din presă că Liviu Andrei, actual subprefect de București, ar putea fi candidatul din partea organizației la Primăria Târgu Jiu. El spune că partidul lui Traian Băsescu din care face parte nu ia oameni de la PSD, deși deputații Vasile Popeangă și Scarlat Iriza tot de la PSD au fost luați.

PSD- iști, mai mult sau mai puțin doriți la PMP Gorj
PSD- iști, mai mult sau mai puțin doriți la PMP Gorj

Luni, 1 februarie 2016, Ion Săvoiu a dat un comunicat din partea organizației pe care o conduce cu titlul de fișier „Nu facem importuri de la PSD”. Asta s-a întâmplat exact în aceeași zi în care în presă a apărut informația că Liviu Andrei, susținut de PSD la funcția de subprefect de București, va candida, mai mult ca sigur, din partea PMP, împotriva actualului primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a confirmat că va candida pentru un nou mandat din partea PSD.
Deși Ion Săvoiu (venit din PNL), spune că nu face importuri din PSD la PMP, nu consideră că primirea PSD-iștilor Popeangă și Iriza ar fi o problemă: „Spre deosebire de parlamentarii PSD Vasile Popeangă și Scarlat Iriza, care au sancționat derapajele propriului partid chiar din postura de membri ai PSD, motiv pentru care am primit cu bucurie eventuala lor intrare în Mișcarea Populară, Liviu Andrei lipsește din viața publică a județului, încă din 2012, și nu a sancționat în niciun fel nenumăratele abuzuri, săvârșite asupra oamenilor de rând de partidul care l-a instalat și îl susține în funcția de subprefect al capitalei.”
Cu siguranță, președintele PMP Târgu Jiu e virulent împotriva lui Liviu Andrei, pentru că ar ocupa exact locul pe care și-l dorea pentru el.
Nu e singurul caz în care numirea candidaților din partea partidelor stârnește supărări. De curând, Partidul Național Liberal a desemnat candidatul care se va lupta în alegeri cu Cîrciumaru, în persoana lui Octavian Lupulescu, ceilalți colegi de partid care și-au dorit acest lucru trebuind să facă un pas înapoi.