Florinel Țuilă face „militărie” la Cătunele

Primăria Cătunele nu este doar o simplă instituție ce administrează o localitate a Gorjului ci și un exemplu în ceea ce privește organizarea. Cea mai recentă dovadă e faptul că, zilele trecute, angajații au fost examniați, pentru a se vedea dacă își cunosc atribuțiile și sunt la curent cu toate noutățile legislative care le guvernează activitatea.

Angajații Primăriei Cătunele sunt examniați anual, pentru a se vedea dacă își cunosc atribuțiile
Angajații Primăriei Cătunele sunt examniați anual, pentru a se vedea dacă își cunosc atribuțiile

Angajații Primăriei Cătunele nu se află la prima experiență de acest gen, primarul Florinel Țuilă, care se află la conducerea instituției de 16 ani, impune acest lucru la fiecare început de an: „Am decis să dăm acest examen în fiecare an, pentru că legislația se schimbă permanent, iar eu trebuie să fiu sigur că angajații primăriei își actualizează continuu cunoștințele, pentru a întocmi documentațiile pe care le au în sarcină în conformitate cu legea. Au probă scrisă, secretarul primăriei face evaluarea, iar nota minimă trebuie să fie 7. Cei care primesc note mai mici nu vor păți nimic, în afară de faptul că îi voi ține mai mult sub observație și vor fi apostrofați de mine, de câte ori constat că fac greșeli.” (Florinel Țuilă- primar comuna Cătunele)

Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele, are un stil original de a-și determina subalternii să-și facă datoria
Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele, are un stil original de a-și determina subalternii să-și facă datoria

La raport

Nu numai o dată pe an angajații de la Primăria Cătunele au emoții. Lunea, primarul îi adună pe toți în sala de ședință, cu agendele în mână și își notează fiecare problemele pe care le au de rezolvat, care apar din cauze obiective sau sunt sesizate de cetățeni, în afara celor de rutină. De asemenea, vinerea are din nou loc întâlnirea, de această dată pentru raportarea realizării sarcinilor primite lunea.
La toate aceste întâlniri de lucru, se întocmesc procese verbale de ședință, pentru a rămâne notat totul, în acest fel putând fi urmărită activitatea instituției.
Țuilă are și alte reguli pe care le-a instituit de când este primar. Iată câteva dintre ele: angajații au obligația să vorbească frumos cetățenilor; trebuie să efectueze cel puțin 5 zile de concediu pe an exclusiv pentru relaxare, nu să-și petreacă tot concediul la prășit sau alte munci din gospodărie; nu au voie să bârfească; programul de lucru nu este de 8 ore, ci până la rezolvarea atribuțiunilor de serviciu.

„Donează” averile inventate de alții

Mesajul primarului de Cătunele pentru localnici și pentru cei care-l acuză de îmbogățire pe timpul celor 4 mandate
Mesajul primarului de Cătunele pentru localnici și pentru cei care-l acuză de îmbogățire pe timpul celor 4 mandate

Țuilă e hotărât să candideze pentru al cincilea mandat, pentru că, făcând o analiză comparativă, cum arăta comuna sa înainte de a veni la primărie și cum arată acum, e mulțumit, dar și hotărât să continue dezvoltarea și modernizarea localității. El a scris chiar o scrisoare localnicilor, prin care face un succint raport al activității de până acum, își prezintă declarația de avere și „donează”, spune el, celor care i-au inventat averi dobândite în mod dubios, toate acele bunuri.