Şefa de la Legalitate, anchetată pentru ilegalitate

Ioana Călinescu, şefa Serviciului pentru Verificarea Legalităţii din cadrul Prefecturii Gorj, e cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru modul în care familia sa a intrat în posesia unui terenuri din Târgu Jiu. Deocamdată, autorităţile sunt rezervate în ceea ce priveşte dosarul, dar protagonista lui a fost retrogradată din funcţie, pentru alte fapte cercetate de Comisia de Disciplină a instituţiei.

Şefa de la Legalitate, anchetată pentru ilegalitate
Ioana Călinescu, între Comisia de Disciplină a Prefecturii şi DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus ridicarea de documente de la Instituţia Prefectului Gorj ce privesc familia Ioanei Călinescu, cea care a fost, până de curând, şefa Serviciului pentru Verificarea Legalităţii. Dacă măsura de retrogradare din funcţie a fost luată pe plan local, după scandalul cu listele comisiilor de votare la alegerile locale în mai multe localităţi simultan şi cel cu ştampilele de vot găsite în biroul său, acum procurorii DNA sunt cei care se ocupă de noul caz.
Potrivit unor surse neoficiale, Ioana Călinescu a obţinut un teren în Târgu Jiu, cu toate că familia sa nu a avut niciodată pământ în oraş, iar cazul se pare că nu e singular, mai mulţi angajaţi ai prefecturii aflându-se în situaţii asemănătoare. Până în prezent nu am putut afla date oficiale în ceea ce priveşte dosarul, acesta nefiind finalizat. Atât Instituţia Prefectului, cât şi Direcţia Naţională Anticorupţie , ne-au răspuns la solicitarea în baza Legii 544/2001, că informaţiile privind procedura în timpul anchetei nu sunt publice.

Probleme şi în judeţ
Procurorii DNA au de cercetat destule documente, întrucât problemele cu pământul în ceea ce o priveşte pe Ioana Călinescu au început de mai mult timp. Potrivit Alinei Brezoaica, secretarul comunei Scoarţa, aceasta a primit titlu de proprietate pe numele său pentru o suprafaţă de 1600 de metri pătraţi în satul Mogoşani, deşi Comisia Judeţeană a validat respectivul teren pentru tatăl ei, Virgil Călinescu, iar taxa de succesiune între fraţi nu era făcută. De asemenea, există informaţii că ar mai exista terenuri luate ilegal de familia Ioanei Călinescu în alte localităţi ale Gorjului, dar acestea nu sunt confirmate oficial.

„Nu vreau să discut!”
Întrebată despre modul cum şi-a însuşit familia sa terenul din Târgu Jiu, pentru care au fost ridicate documentele la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ioana Călinescu nu a dorit să facă nici o declaraţie: „Nu vreau să discut nimic în legătură cu persoana mea, decât dacă este vorba despre probleme personale ale mele. În rest, nu am nimic de declarat.”

One Comment on “Şefa de la Legalitate, anchetată pentru ilegalitate”

  1. Daca va uitati atent la ce a declarat fosta doamna de la Personal de la Prefectura prin expresia „…probleme personale ale mele” va dati seama cit de bine sta cu gramatica limbii romane.Sigur nu a auzit ca problemele personale sunt de fapt ale ei,pt ca si le-a facut singura.De ce a ajuns in situatia asta?Pentr ca a crezut ca nimeni nu o va misca de pe scaunul acela pina la pensie.”A schimbat’multi prefecti pina si-a gasit in sfarsit si domnia sa nasul.Ce privire blajina si spasita are acum…DNA-Calinescu Ioana si ce dura era in functie!!!”Pregatea” foarte bine concursurile de angajare , fara vreun viciu de procedura….sau nepotism.Comisiile erau atit de bine constituite,alegerile mergeau atit de bine incat putea dormi linistita.Cam astea ar fi citeva din „meritele” acestui mare non-talent.Multi colegi de-ai domniei sale se intrebau cum si cine a pus-o in functia pe care a ocupat-o degeaba atit amar de vreme.Cine sa o puna?Tot cineva la fel de mediocru ca si ea.

Comments are closed.