Se dă ora exactă de la Gorj

Loading

Să spunem că actuala campanie electorală a început  favorabil în Gorj dacă ne gândim că ne-a vizitat jumătate din Guvern iar promisiunile făcute ar însemna multe investiţii şi locuri de muncă. Pentru cei ce ne citesc ar trebui să fie de înţeles un anumit scepticism, dat mai ales de contextul electoral,  dar la fel de adevărat este faptul că dacă se împlinesc toate cele proiectate se va vorbi şi de Victor Ponta ca şi de Gheorghe Tătărescu, precedentul premier cu mandat de  parlamentar în Gorj.
Motive avem să fim optimişti, dacă politicienii ar fi dorit să ne traducă în dulcele stil  balcanic ar fi aşteptat pentru toamnă, PSD-ul are toate şansele să câştige europarlamentarele din Gorj şi din ţară. Este clar că se doreşte să se facă treabă iar investiţiile în Spital şi în Stadion sunt şi oportune şi la îndemână, termenul de doi ani însemnând un nou scrutin electoral care vine cu scadenţa. Poate problema ar fi Complexul Energetic Oltenia, acolo unde investiţia chineză pare să creeze alte dificultăţi  pe care nu le putem depăşi cu o producţie nevandabilă. Dacă economia mondială se redresează, premise ar fi în acest sens, şi România face parte din această piaţă, s-ar putea să meargă lucrurile spre bine însă şi în acest domeniu.
Prin investiţiile anunţate, prin modernizarea drumurilor aflate în lucru şi nerealizate din pricina slabei prestaţii a autorităţilor, Gorjul ar putea deveni un judeţ interesant şi pentru alţi investitori. Judeţul Cluj a beneficiat de un tratament special în guvernarea Boc, nu ne supărăm  dacă acelaşi lucru  se va întâmpla cu Gorjul în guvernarea Ponta. Cel puţin deocamdată, Gorjul nu a beneficiat de tratament special, aşa că o atenţie mai mare nu are darul decât să ne bucure.
Şi ar mai fi ceva, un fapt vizibil şi la mitingul de la Rovinari, marea maşină de partid PSD funcţionează foarte bine la Gorj coordonată de cei doi strategi Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Au dispărut, dacă au existat vreodată, fricţiunile de genul “scoală-te tu să mă aşez  eu!” iar partidul îşi canalizează toate energiile pentru succesul electoral. Dacă succesul PSD, în acest caz, înseamnă mai bine pentru gorjeni nu avem decât să ne bucurăm!

One Comment on “Se dă ora exactă de la Gorj”

Comments are closed.