Se caută atacanţi pentru Pandurii

Prima jumătate a acestui sezon se va materializa cu cel mai bun parcurs al Pandurilor după 17 etape, aşa că Grigoraş a decis să nu facă prea multe modificări în lotul echipei gorjene.

Deşi a confirmat la Pandurii după transferul de la „U” Cluj, Vali Lemnaru a intrat acum în secetă de goluri. Oare va fi altceva din iarnă, dacă va avea noi ajutoare în atac?
Deşi a confirmat la Pandurii după transferul de la „U” Cluj, Vali Lemnaru a intrat acum în secetă de goluri. Oare va fi altceva din iarnă, dacă va avea noi ajutoare în atac?

Când vine vorba de schimbările din lotul Pandurilor din această iarnă, Grigoraș este foarte ferm. Nu are nevoie de prea mulți jucători, iar cum cei consacrați sunt foarte scumpi, cel mai probabil va merge din nou pe promovarea unor tineri cu „foame de fotbal”: „În funcţie de ce putem aduce s-ar putea să renunţăm la 1-2 jucători sau nu. Oricum nu vor mai fi schimbări masive ca iarna trecută. Nu trebuie să aibă experienţă foarte mare. Chiricheş are 22 de ani şi asta înseamnă că nu joacă? Pleaşcă are 21 de ani, asta înseamnă că nu a jucat? Pot să dau şi alte exemple. Nu e vorba de tinereţe. Pot să fie jucători buni şi la 22, 23 de ani, important e să ai concurenţă puternică. Dacă vrei să realizezi ceva măreţ îţi trebuie un lot mai numeros din punct de vedere valoric. Aşa suntem destui. Dar, din păcate, unii chiar parcă nu au ajutat echipa cum m-aş fi aşteptat”, a declarat Grigoraș făcând, într-un fel, portretul robot al noilor achiziții de la Pandurii.

„Ce vreau eu, ştiu că nu se poate”
Datele problemei nu s-au schimbat față de campania din vară, asta în ciuda faptului că Pandurii a devenit o echipă frumoasă și cu „lipici” la națională pentru jucătorii săi. „Nu cred că s-au schimbat conducătorii care îi deţin pe acei jucători. Nu depindea de jucători. Eu chiar vorbisem cu vreo doi şi veneau fără nici un fel de problemă. Depindea de club. Şi noi am dat jucători, Chiricheş, Matei, Grecu, pe bani. Celelalte cluburi de ce n-ar face la fel? Eu am zis odată de doi jucători, Curelea şi Chipciu, şi au început să sară milioanele. Ce listă să mai fac? Vrem anumiţi jucători pe anumite posturi. Ce vreau eu, ştiu că nu se poate”, a declarat Grigoraș explicând de ce la Pandurii ajung greu jucătorii de valoare pe care și-i dorește.

Pandurii sunt în grafic
Chiar dacă recunoaște că încă nu i-a trecut supărarea cauzată de pierderea meciului cu Oțelul și chiar cea cu Astra, Grigoraș spune că Pandurii se află acolo unde și-a propus: „Suntem chiar în grafic, nu e nimic anormal în evoluţia echipei. Cu un dram de şansă poate eram mai sus”. Pentru a-și depăși actuala condiție, Grigoraș crede că echipa mai are nevoie de puțină experiență acumulată și de câțiva jucători care să facă diferența: „Şi experienţa şi doi-trei jucători de atac care să facă diferenţa ne lipsesc să fim mai sus. La multe echipe sunt jucători care fac diferenţa pe faza ofensivă. Uitaţi-vă la Dinamo unde Marius Nicolae şi Dănciulescu fac diferenţa. Nu ştiu dacă cu CFR Dinamo a fost mai bună, dar a făcut diferenţa Marius Nicolae. La Vaslui se ştie clar că sunt trei jucători care fac diferenţa mai tot timpul, Wesley, Adailton şi Sânmărtean. De unul am scăpat, dar mai sunt doi”, a mai spus tehnicianul pandurilor. Acesta speră ca echipa sa să nu piardă prea mulți jucători, dar este mândru de faptul că elevii săi sunt la căutare: „Să fim realişti şi bucuroşi pentru că pentru prima dată ai atât de mulţi jucători la echipa naţională şi sunt atâtea oferte. Sunt căutaţi jucătorii de la Pandurii şi asta înseamnă că s-a lucrat bine, că suntem pe un drum bun. Dacă o să fie oferte care să dea peste cap conducerea şi o să sucească şi minţile jucătorului atunci nu poţi să te opui. Una este să joci la Pandurii şi alta e să joci prin Germania. Dacă reuşim să-i ţinem pe toţi şi să facem şi nişte transferuri peste media echipei, atunci ne putem gândi şi la altceva. Poate nu anul acesta, poate la anul”, a încheiat Grigoraș.