Se apucă DNA-ul de lucruri serioase?

Aşa cum subliniam şi cu alte ocazii, mă număr printre milioanele de români care nu prea cred în eficienţa instituţiilor publice româneşti, mai ales de natură juridică. DNA-ul, o instituţie eminamente politică şi răspunzând la ordine de asemenea natură, nu cred că reuşeşte să convingă prea mulţi români că îşi face treaba aşa cum trebuie. Nu o să putem uita vreodată, chiar dacă unii conducători au făcut-o pe motive de coabitare, cum ţăranii erau hăituiţi vara trecută pe motiv că au votat la referendum.
Nu am avut în aceşti ultimi ani sentimentul că rechizitoriile DNA sunt pe bune, că cei “înghesuiţi” de procurori ar trebui să se afle acolo. Mai mult, de fiecare dată când era ridicat cineva, totdeauna din Opoziţie, părea sau doar era o răzbunare. Acesta a fost Daniel Morar şi instituţia pe care a condus-o, în Gorj ea fiind practic inexistentă. Şi totuşi, pare să se mişte ceva, asta dacă nu va interveni din nou politicul.
Mi-am exprimat de nenumărate ori părerea în mod public că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu pot să scape nepedepsiţi în cazul Universitatea Craiova, unde au scos jucători de sub sechestru, care au fost preluaţi fără bani de alte echipe. A fost prejudiciat clubul şi Fiscul deoarece acesta avea sechestru asigurator asupra unor jucători. DNA-ul pare hotărât să facă ordine…de vreme ce “s-a  dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: SANDU MIRCEA, preşedintele FEDERAŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL (FRF) şi DRAGOMIR DUMITRU, preşedintele LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (LPF) şi vicepreşedinte al FRF, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru precum şi a persoanelor juridice fără scop patrimonial, FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL şi LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.”
Vom vedea dacă toate acestea sunt pe bune sau doar praf în ochii fraierilor!