Scor egal

Cornel ŞomâcuAm intrat deja în a treia lună din momentul când coaliţia PSD-PDL s-a instalat la putere cu arme şi bagaje, adică e un fel de a spune cel puţin în Gorj, şi lucrurile nu par să se fi schimbat deloc în bine după cum ni se promitea în campanie. La nivel central asistăm la o guvernare haotică unde nu ştie dreapta ce face stânga şi viceversa iar la nivel teritorial balamucul e în toi în unele judeţe sau dialogul surzilor în altele. Se poate spune fără teama de a greşi că Gorjul e în cea de-a doua categorie chiar dacă liderii PSD au făcut potecă la Bucureşti pentru a modifica schimbarea. Ca lumea cu scaun la cap să nu priceapă nimic, sau mai corect o dovadă că pesediştii nu se aşteaptă să facă vreo brânză la Capitală, nu au o variantă de director pentru SNLO votată în forul lor statutar.
Dacă pesediştii se plâng pe orice canal media au ocazia că au fost înşelaţi de parteneri, au dat şi ei o lovitură la Casa de Asigurări de Sănătate, unde PDL-ul s-a trezit cu omul PSD-ului renegat de complezenţă. Stând să analizezi, scorul e cam egal pentru că şi la Rovinari nu am auzit că directorul Daviţoiu ar fi pedelist, ci doar fost pesedist. În rest nu se pune căci directorii nu au fost schimbaţi din cauza blocajului din coaliţie iar unii se pare că vor rămâne pe funcţii, dacă vor arăta „dragoste financiară” faţă de partidele de adopţie. Despre gorjeni, aceştia se luptă cu criza şi cu tot mai puţinele locuri de muncă care li se oferă.
Blocajul din coaliţie are şi efecte perverse. Ca un exemplu, în loc să stea şi să rezolve problemele de la SNLO sau Complexuri, aşa cum au fost mandataţi, Dan Burlan, Ionel Manţog şi Gheorghe Daviţoiu sunt chemaţi la Bucureşti ca să discute cu liderii gorjeni ai PSD-ului, e adevărat că în grădina lui Adrian Videanu. Şi timpul trece şi degringolada creşte de la o zi la alta. Cine spunea oare că politica este sau ar trebui să fie o artă a compromisului? Să nu avem oare politicieni adevăraţi la Gorj?
Pe lângă aceste întrebări care rămân pur retorice, ar mai fi de luat în calcul şi teoria deja cunoscută. Gorjul nu face decât să aştepte ruperea pisicii la nivel central, mariajul fiind la fel de încordat ca la începuturi. Ambele tabere ar trebui să mai ştie că politica este şi arta negocierii aşa că, dacă nu e dragoste cu forţa cum spunea Liviu Andrei să fie măcar poza de familie fără strâmbături. Altfel, mai amintim doar că primele 100 de zile de guvernare s-au cam dus şi….. Atât.

One Comment on “Scor egal”

Comments are closed.