Un scandal nu vine niciodată singur

Cornel ŞomâcuCine citeşte presa din România la pagina de actualităţi nu poate să nu remarce că de ceva timp doar arestările predomină iar ca speţe majoritatea sunt de domeniul corupţiei sau infracţiunilor economice. Suntem în ţara în care totul este de vânzare, totul se cumpără şi se vinde pentru preţul stabilit iar de acest lucru nu a scăpat nici măcar familia preşedintelui Traian Băsescu. Dacă luăm de bune referatele DNA, rezultă că atât preşedintele cât şi premierul,în cazul Duicu, stau cu corupţia la masă. Şi dacă primele personaje din stat au asemenea probleme, clasa politică în general, nu e de mirare că senzaţia este că avem arestări şi condamnări pe bandă rulantă.
Traian Băsescu se află în mijlocul unui scandal devastator care prin alte ţări l-ar fi obligat pe preşedinte la demisie. Pe la noi, dacă ne uităm în presa aşa-zis băsistă, este un titlu de glorie şi un complot al lui…Dan Voiculescu. Nu ştim ce este în subteranele Politicii şi Justiţiei, din când în când mai răzbate câte o rază de lumină, dar parcă ceva nu este în regulă nici în cazul „mogulului” Antenelor, adică chiar toţi judecătorii se îmbolnăvesc, se pensionează sau sunt arestaţi? Pentru că nimic nu este întâmplător în „dulcea ţărişoară” iar lucrurile au depăşit de foarte mult timp distincţia între alb şi negru.
Şi pentru ca efectiv să nu cumva să mai pricepem ceva, fostul premier Adrian Năstase a început şi el să laude…DNA-ul. Nu doar că nu trebuie să vă frecaţi la ochi dar Adrian Năstase a făcut acest lucru în faţa instanţei. O fi strategie pentru ieşirea din închisoare dar în momentul când lauzi această instituţie ai deja o mare problemă,îi legitimezi activitatea care a vizat inclusiv condamnarea ta. Cum şi premierul se fereşte de atacurile de odinioară rezultă că ceva s-a schimbat.
A fost scandalul Duicu, continuă de o veşnicie scandalul Voiculescu iar acum avem şi cazul Mircea Băsescu iar după cum se anunţă, o să aflăm de o serie de procurori şi judecători care au primit şpagă de la familia Bercea. Şi alte scandaluri sunt pregătite pentru viitor, la Bercea se cam ştie cazul de vreo trei ani, aşa că noi să fim sănătoşi că de „circ” vom avea în continuare parte!