Sărbătorile, bune pentru redresare

aura-stoenescu1Luminile de sărbători ne inundă şi ne fac, parcă, să ne simţim mai puţin trişti, mai puţin îngrijoraţi pentru „ziua de mâine”. Ne vine să mergem pe principiul „trăieşte clipa” şi să ne bucurăm de Crăciun. Până la urmă e un lucru bun, pentru că organismul are nevoie de relaxare. Nu e deloc sănătos să stăm mereu cu arma la picior, în alertă şi să socotim dimineaţa câţi bani avem de plătit în ziua respectivă, câţi avem în pungă şi de unde facem rost de restul. Plus că nu e asta singura problemă pe care o avem, ci multe altele, care au legătură cu copiii, medicamentele, părinţii, locul de muncă, locul de parcare, boala pe care o ştim sau o bănuim şi multe altele, mai mari sau mai mici, cronice sau acute, după cum le ştim demult, sau apar pe neaşteptate, să ne mai pună o maimuţă în spate.
Sincer, îi admir pe chinezi, care au un principiu de viaţă foarte sănătos. Ei spun că închid fiecare problemă în câte o cutiuţă, după care le iau pe rând în ordinea priorităţilor. Deschid cutiuţa, rezolvă problema, după care trec la următoarea problemă, deschid cutiuţa, rezolvă problema şi aşa mai departe. Astfel, reuşesc să nu se gândească la toate problemele o dată, pentru că ar ajunge, poate, la sinucidere şi, apoi, luând-o pe fiecare în parte, în momentul în care poate fi rezolvată, îşi pot concentra toate forţele asupra ei, rezultatele obţinute fiind mult mai bune.
Şi, acum, să revenim în România. Am constatat că omul e o fiinţa adaptabilă, în general, pentru că există şi excepţii. Iar excepţiile sunt cei care nu reuşesc să se lupte cu problemele şi capitulează, punându-şi capăt zilelor. Mai există şi alte rezultate ale capitulării organismului, chiar dacă nu se ajunge la suicid. De exemplu: atac cerebral, pareză, nebunie. Şi atunci, nu e normal să ne dozăm problemele de aşa natură încât să le putem face faţă? Aşadar, concluzia e clară şi cred că am argumentat-o suficient. Deci, vin sărbătorile şi vă propun să ne străduim să uităm de problemele de la anul şi să ne bucurăm. Să ne bucurăm de luminile de Crăciun, de cadourile pe care le primim, de emisiunile de divertisment, de cei dragi care ne sunt alături. Astfel, ne vom încărca bateriile, pentru a face faţă noului val de probleme care, cu siguranţă, vor urma.