Sărbători Pascale în carantină

Loading

Îi este dat poporului român să traverseze cele mai grele momente din ultimele decenii. Cum pandemia de coronavirus este una mondială, nu cred că există român care să nu priceapă pericolul care ne pândește. Faptul că nu toți românii s-au închis în casă este însă o altă problemă, unii nu pot din cauza obligațiilor și alții din cauza spațiului locativ deficitar. Mai există și acei cetățeni care au alergie la reguli și cărora în ultimii ani le-a fost tolerat tot, tocmai a recunoscut ministrul Marcel Vela uriașa manipulare din 10 august.  Am semnalat la vremea aceea că s-a încercat o manipulare, cititorii noștri fiind clar mai informați decât ai lor.

De fapt, cred că ar trebui să înțelegem că în societatea contemporană cu cât anumite instituții media încearcă să impună ceva publicului, efortul financiar fiind unul consistent, cu atât lucrurile nu stau așa. Un reper poate fi CTP, când îl vedeți că scrâșnește din dinți la telespectatori e mai bine să închideți televizorul, istoria ne-a arătat că avem dreptate. Anumite posturi de televiziune din România, în general cu rating redus dar cu buget mare, o țin langa cu ”fake-news”, un pericol real dar infinit mai redus decât minciunile oficiale  promovate de acestea. Ca exemplu, în România nu se  mai moare decât de coronavirus în aceste zile, lăsăm impresia că nici de o criză pandemică nu suntem în stare. A doua mare minciună oficială, toți cei care intră în țară sunt băgați în carantină sau izolare.  A treia, promovată de președintele Klaus Iohannis prin lipsa de reacție, românii pot pleca la muncă în străinătate în aceste zile că nu este nici un pericol.

Cea mai nefericită manipulare este legată de  încercarea decuplării poporului român de la legătura cu Biserica Ortodoxă, încercată și de regimul comunist timp de 45 de ani fără rezultate notabile. În doar câteva luni, BOR a fost îngenuncheată cu referendumul pentru familie și alungarea românilor din preajma bisericilor.  Dintre cei bătuți în cap, poate ne explică cineva de ce nu puteam să luăm pâine și lumină în condițiile ordonanțelor militare? Sau de ce nu putem să ne vizităm morții la cimitir ca să le aprindem o lumânare, în condițiile ordonanțelor militare? Cunoaștem, poporul român este unul înapoiat nedemn de ”marii” lui conducători! Pentru că este clar că nu suntem lăsați să ne manifestăm așa cum gândim și unii vor să ne ”fericească”  cu de-a sila, poate ne trezim la vot! Cei care repetă obsesiv anumite mesaje poate că atâta pot!

Fiind de   Sărbători, vă doresc doar cele bune și să sperăm că coronavirusul ne va schimba ca popor în bine,  adică să vrem autostrăzi permanent , de exemplu, să vrem salarii mai mari pentru noi și nu să le reducă la alții, și multe altele! Hristos a înviat!