Sărbătoarea Narciselor, la Preajba

Localitatea componentă Preajba a Municipiului Târgu Jiu a devenit un adevărat furnicar la sfârşitul săptămânii trecute, pentru că duminică, pe 6 mai, a fost organizată Sărbătoarea Narciselor. Primarul Florin Cârciumaru a urat „Bun venit!” nu numai localnicilor ci şi oltenilor, pentru că a declarat că are informații că sunt prezenți în Poiana Narciselor de la Preajba nu numai gorjeni ci și locuitori ai județelor învecinate.
La manifestare a fost prezent şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care a enumerat Poiana Narciselor de la Preajba printre punctele de atracţie ale judeţului nostru pentru turiştii veniţi în zonă.
Organizatorii au pregătit pentru sutele de oameni veniţi la Preajba o adevărată serbare câmpenească, cu mici, bere, jocuri, activităţi sportive şi culturale. Iar, cum era de aşteptat, majoritatea celor prezenţi au plecat acasă cu braţele pline de narcise. Rămâne de văzut ce se va întâmpla începând din 2013, pentru că autoritățile locale spun că au făcut toate demersurile pentru ca în cel mai scurt timp Poiana Narciselor să devină zonă protejată, așa că florile nu vor mai putea fi culese.