„Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”

Timp de o săptămână,  elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu s-au implicat în campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate. Campanie s-a derulat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) sub egida „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Legumele și fructele strânse în acest proiect au fost donate
Legumele și fructele strânse în acest proiect au fost donate

Scopul  acestei campanii a fost  acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoală cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor.  Elevi implicaţi în activităţi de voluntariat, au înţeles cât de  important este  să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nicio recompensă în schimb. Voluntariatul se poate naşte în sufletul fiecăruia,  voluntariatul cere şi responsabilitate.
Mulţi elevi şi profesori s-au implicat în acţiunea de colectare a fructelor şi legumelor. În  urma donaţiilor făcute, 10 de elevi au primit pachete cu fructe şi legume pentru ei şi familiile lor.
Am folosit această ocazie şi pentru a informa elevii cât de important este  să consume fructe şi legume în fiecare zi, deoarece  o sănătate puternică se consolidează încă din copilărie, din tinereţe. De aceea  fiecare elev din școala a primit câte un fruct.
Prof.   Ana Camelia Pecingină