Să scăpăm de stresul politic

aura-stoenescu1Ne doare capul de atâta politică. Dezbateri, certuri, vorbe grele, acuzaţii, insinuări, bannere, meshuri, afişe, trei culori ce umblă pe stradă: roşu, galben şi portocaliu. Cadouri neaşteptate, cum ar fi pixuri, găleţi, plase, şepci, pelerine, tricouri, steguleţe, baloane, ba chiar alimente. Toate astea înseamnă campanie electorală, atât doar că, deşi sunt mai mulţi candidaţi, numai cei trei din fruntea sondajelor  se simt puternic pe străzi, printre oameni, chiar dacă în special în poze. Noroc că mai sunt câteva zile până la primul tur, după care vom mai avea doar doi candidaţi. E adevărat că apoi vor începe dezbaterile, se va da cu presupusul sau se va vorbi pe surse, iar unii îşi vor declara direct intenţia de vot. Asta vor face, în special, unii dintre perdanţii candidaţi, dacă nu chiar toţi, după ce vor face, pe din dos, înţelegeri electorale.
Dar, pentru că ne doare capul, vă propun, dragi gorjeni, să scăpăm de stres. Să-i lăsăm pe politicieni să se lupte şi, măcar pentru o zi, să ne ducem în munţi. Şi nu glumesc deloc, deşi v-aţi gândit la vremurile când românii otrăveau fântânile, dădeau foc la grâne şi se refugiau în munţi, de răul turcilor.
Eu mă refer la metoda de a scăpa de stres prin ieşirea din aglomerarea de informaţii, maşini şi oameni şi intrarea în natură. Iar natura, aproape virgină, ne aşteaptă în partea de nord a Gorjului, la câţiva kilometri distanţă. Ştiaţi de ce după o zi petrecută la iarbă verde, pe malul unei ape repezi de munte, ne simţim cu bateriile încărcate? Pentru că susurul apei ne eliberează de stres. Ştiţi de ce ne simţim revigoraţi după o plimbare pe jos, în pădure? Pentru că aerul e curat, iar noi stăm drepţi, capacitatea cutiei toracice e mai mare, faţă de atunci când stăm pe scaun şi efortul fizic depus ne determină să tragem mai mult aer în piept, pentru a asigura arderile din corp, reuşind să oxigenăm plămânul şi, implicit, creierul. Deci nu glumesc deloc, când spun că, dacă vrem să scăpăm de stresul politic, trebuie să plecăm în munţi…