România lucrului „bine” judecat

În țara unde ne raportăm la numărul de miniștrii arestați, zeci de parlamentari și aleși locali băgați după gratii pentru același abuz în serviciu în care crede doar șefa DNA-persoana care are doar legături de familie cu Dreptul după cum am putut afla din media-lupta anticorupție a intrat într-o fundătură. Indiferent de ce ni se spune la televizor pe anumite canale și cât ne laudă sau ne critică unii prin exterior, Justiția din România poate fi asemuită cu cea din Venezuela și nu cu una din țările din Uniunea Europeană. Cu procurori mafioți, cu judecători timorați că ar putea fi arestați de aceiași procurori, cu amestecul nepermis al diverselor autorități în lupta anticorupție, am ajuns cu toții-cei care mai avem ceva neuroni funcționali-să credem într-o vânătoare de vrăjitoare sau reglare de conturi mafiotă. De aceea deși toți credem în lupta anticorupție, majoritatea votăm persoane cu probleme pentru că nu credem în seriozitatea instituțiilor anticorupție.
Au ieșit câteva sute de mii de români în stradă ca să lupte împotriva unei Ordonanțe pe care într-un final o să ne-o dorim aplicată ca să nu scape infractorii lui Kovesi, pentru că la DNA nu există prezumția de nevinovăție. Cu un aparat juridic care nu se mai descurcă în hățișul legislativ-dovada că nimeni nu a văzut dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu din 2016-cu prea mulți procurori după chipul și asemănarea lui Negulescu, Eva, Papici și alții nu avem vreo șansă să creadă cineva în Justiție. Republica procurorilor va condamna pe bandă rulantă, oare câți judecători de tipul Camelia Bogdan or fi în sistem, dar Justiția nu va triumfa prea curând, din păcate.
Dacă privim imagistic protestele, s-ar putea spune că totul s-a jucat în jurul lui Liviu Dragnea, ”coruptul” care a fentat românii să nu voteze pe liberali sau useriști, unii apostolii anticorupției la …ceilalți iar alții care conduc țara dormind. În timp ce Blaga, dacă va veni un procuror serios după Negulescu, va trebui să explice de unde au venit și încotro au luat-o zeci de milioane de euro din campaniile portocalii, la Dragnea aflăm că e cam victimă a sistemului de Justiție. Din cele 300 de pagini din motivarea publicată în dosarul Referendumul cu o întârziere de 10 luni aflăm doar că există dovezi că a anulat o loterie când a aflat de aceasta iar judecătorii, din colecția ”din puțul gândirii”, i-au mărit pedeapsa la recurs pentru că nu a vrut să recunoască aberațiile unor persoane gen Negulescu. Despre celălalt dosar al lui Dragnea, care îl va scoate din lupta pentru Cotroceni conform ordinului, nici nu are rost să vorbim, poate ar fi interesant să aflăm cât a cheltuit statul să fileze și să înregistreze niște angajați din Teleorman pentru un prejudiciu minor.
Cu o Justiție ”în pioneze” nu avem nici o șansă!