România nu este acasă pentru români

Loading

Cornel ŞomâcuÎn România, la fel ca în alte țări din Uniunea Europeană, au constatat anumite forțe-mai mult sau mai puțin oculte- că există prea multă democrație și de aici un întreg efort calibrat pe schimbarea realităților. Nu vorbim aici de concesiile care trebuie făcute luptei antiteroriste, pericolul există și trebuie să ne adaptăm ca atare, ci de subminarea Constituției României la care își dau mâna deopotrivă politicienii și cetățenii, ultimii mai degrabă inconștient sau manipulați grosier. Însăși proiectul guvernului tehnocrat este un atentat la democrație de vreme ce a fost impus în baza unui troc politic al marilor partide și fără să aibă o bază electorală.
Pe lângă alte probleme care le are-incompetență, rea voință, supunere orbească față de ordinele venite din afara țării-guvernul tehnocrat ar trebui să se supună jocurilor din politica românească. Adică Dacian Cioloș și echipa sa ar trebui să se supună ordinelor venite dinspre Vasile Blaga și Alina Gorghiu sau Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea, actuali sau viitori clienți DNA. Nu pierdem prea mult că aceștia nu sunt ascultați, pentru că la rândul lor sunt butonați de alte interese mai mult sau mai puțin transparente, dar românilor li s-a luat dreptul la vot în numele luptei anticorupție sau a altor interese pe care putem doar să le intuim. Avem destui papagali în politica românească care repetă la nivel de discurs public chestii de bine cu Justiția, doar că țara este blocată la acest moment atât la nivel guvernamental de decizie cât și la nivelul administrațiilor locale. CNADNR a blocat toate șantierele de autostrăzi, vreo 11, pentru că nu are valabile autorizațiile de construcții care nu sunt date de primari de frica vreunui dosar de abuz în funcție. Desigur, populația încă crede toate balivernele, dar foarte curând punem lacătul pe țară dacă nu umblăm la Codurile pe care le ascunde Zgonea prin Parlament.
Partidele mari și-au epuizat toate soluțiile și într-o lume normală ar trebui să părăsească scena, bineînțeles dacă ar fi cineva să le ia locul. Cum nu există, nu credem că procurorii sunt o alternativă, trebuie să mergem cu ce avem. Dar cum să o putem face când liberalii sunt dispuși să dea PSD-ului președintele Senatului dacă social-democrații votează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Motivul? Cel real este că toți liberalii adevărați merg la Tăriceanu iar cel invocat, populismul deșănțat și discursul anti-justiție. Culmea ar fi ca o asemenea abordare să aibă succes din pricina amenințării dosarelor.
În România, toate par să meargă altfel în ultima perioadă iar lucrurile se înrăutățesc cu fiecare zi. Faptul că România nu este acasă pentru români, iată marele pericol!