Ingrediente:
1,5 kg dovleac;
100 g unt;
250 g zahar;
vanilie;
foi aluat.
Mod de preparare : Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si apoi l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kg jumatate, de umplutura dovleac. Am pus totul intr-o cratita mai larga, de teflon, pe foc, si am pus 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul. Intre timp, am pregatit aluatul, foile (se gasesc in comert). Dupa ce s-a inmuiat dovleacul pe foc, il punem sa se scurga de zeama, apoi il punem peste foaie, il nivelam, il pieptanam, sa fie acelasi nivel in tava. Am bagat placinta la 175 de grade pt maxim 30 min.
Mentiuni: Dupa ce-am scos-o din cuptor, am taiat-o si am pudrat-o cu zahar.