Ingrediente:
1,5 kg vinete
300- 500 g carne
1 – 2 cepe
0,5 – 1 kg rosii
1 – 2 ardei grasi
patrunjel verde, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Se prepara mai intai vinetele: se spala, se taie rondele cu grosimea de 2 cm. Rondelele de vinete se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o cratita, sa iasa sucul iute din ele, care se scurge. Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge. Se prajesc rondelele de vinete, pe ambele parti, cam 1-2 minute. Musacaua se prepara astfel mai repede si contine mult mai putine calorii (vinetele absorb mult ulei cand sunt prajite). Carnea tocata se caleste in ulei cu ceapa tocata, ardeiul taiat felioare, 1/2 lingurita de sare si piper. Pentru musaca se poate folosi carne de porc, vitel sau piept de pui. Se pune intr-o cratita sau vas termorezistent un strat de vinete, apoi un strat de carne, un strat de rondele de rosii presarate cu patrunjel tocat. Se repeta pana se termina ingredientele. Se da apoi musacaua la cuptor, circa 30 – 40 minute.
Mentiuni: Se poate presara peste musaca si parmezan sau branza rasa.