Rectificare pozitivă în Educație în luna noiembrie 2017

Se pare că veștile sunt bune pentru cadrele didactice, în luna noiembrie Guvernul Tudose va face o rectificare pozitivă de buget care va aduce la Ministerul Educației Naționale mai mulți bani, inclusiv pentru plata restanțelor la hotărârile judecătorești. Într-o postare pe Facebook, ministrul Educației-Liviu Marian Pop-a anunțat această veste pentru cadrele didactice dar și pentru alte sectoare.

”Guvernul face a doua rectificare bugetară POZITIVĂ din acest an, în condițiile încadrării în deficitul de 2,96% din PIB.

PIB –ul României a crescut cu 5,3 miliarde de lei, față de nivelul de la rectificarea de acum o lună – din septembrie – de la 837,2 miliarde de lei la 842,5 miliarde de lei. Este rezultatul creșterii economice din acest an, de 6,1%, care situează România pe locul trei în lume.

Este cel mai clar semnal al unei bune evoluţii a economiei care a determinat venituri suplimentare și implicit posibilitatea alocării unor resurse mai mari acolo unde a fost cazul.

Este în egală măsură dovada bunei guvernări dar și a oricărei lipsei de temei a criticilor care anunțau tot felul de crize fatale și catastrofe.

Această a doua rectificare bugetară a anului aduce resurse necesare bugetelor locale pentru rezolvarea unei mari probleme provocată de guvernarea Boc când a tăiat salariile, respectiv plata drepturilor salariale decise prin hotărâri judecătorești pentru personalul din învățământul preuniversitar de stat – 550 de milioane de lei.

Se acordă resurse suplimentare și pentru sistemul de protecţie a copilului – 61 de milioane de lei.

Se rezolvă și plata drepturilor persoanelor cu handicap, alocaţiilor și indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. Ministerul Muncii a primit, ÎN PLUS, pentru această destinație 537 de milioane de lei.

La ministerul Afacerilor Interne ajung suplimentar 400 de milioane de lei pentru pensii.

La ministerul Transporturilor se alocă în plus 345 de milioane de lei pentru asigurarea co-finanțării proiectelor europene.

Ministerul Sănătății primește în plus 287 de milioane de lei pentru programele de sănătate și plata salariilor rezidenților şi a personalului de la Urgență.

Sume consistente suplimentare sunt distrbuite ministerului Justiției, ministerului Educației Naționale, Fondului Asigurărilor de sănătate (+269 mil lei) și Fondului Asigurărilor Sociale de Stat ( + 323 mil lei)”, a postat ministrul Liviu Marian Pop pe pagina personală Facebook.