Ingrediente:
12 roșii mari;
750 g. carne tocata;
2 cepe;
2 linguri orez;
1 lingură untură;
mărar și pătrunjel tocat;
sare, piper;
Pt. sos:
1/2 kg roșii;
1/2 ceapă;
1 linguriță zahăr;
½ linguriță făină;
pătrunjel tocat;
1 lingură untură;
smântână.
Mod de preparare: Se spală roșiile, se șterg, se scoate mijlocul cu o linguriță. Carnea se toacă, se pune într-un castron, se adaugă două cepe tăiate mărunt, prăjite sau crude și o lingură de untură, orezul spălat, pătrunjelul și mărarul tocat, piperul și sarea. Se amestecă totul bine și cu această umplutură se umplu roșiile, astupându-le cu câte o felie de roșie. Se așează într-o cratiță și se toarnă următorul sos. Se prăjește ceapa fin tocată și făina în untură până se rumenesc puțin; se stinge rântașul cu zeama de roșii (fierte și strecurate). Se adaugă zaharul și sarea. Ardeii trebuie să fie acoperiți cu acest sos, dacă nu-i acoperă, se adaugă apă. Se presară cu pătrunjel tocat, se pune cratița la foc, se lasă să fiarbă puțin, apoi se dă la cuptor până sunt gata.
Mentiuni: Se servesc cu smântână.