Răzvan Stanca: „Adevărul e că nu am mai câştigat de mult…”

Loading

Răzvam Stanca, unul dintre puţinii jucători care nu au dezamăgit în retur
Răzvam Stanca, unul dintre puţinii jucători care nu au dezamăgit în retur

Cel mai bun jucător al Pandurilor, cel puţin din ultima partidă susţinută de gruparea de fotbal gorjeană în Liga I, a fost goal-keeperul Răzvan Stanca, căruia i se datorează în mare parte şi remiza albă obţinută la Piteşti în meciul cu Internaţional. După ce acesta a intervenit salvator de mai multe ori în prima repriză şi a fost providenţial în partea a doua a întâlnirii, când a parat penalty-ul executat de Răduţ, portarul Pandurilor spune că acum este rândul ofensivei să-şi facă datoria, mai ales pentru meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ. În ceea ce priveşte situaţia echipei sale din acest moment, Stanca regretă faptul că Pandurii n-au avut un start în retur la fel de bun ca cel din toamnă. Răzvan Stanca crede că echipa sa are şanse destul de mari de a se salva de la retrogradare, dar numai cu condiţia ca şi colegii săi de echipă să înceapă să marcheze.
Reporter: În ultimul meci al Pandurilor, cel de la Piteşti, ai fost cel mai bun jucător de pe teren. Ai apărat până şi un penalty, cum ai reuşit asta?
Răzvan Stanca:
Despre meci pot să spun că a fost unul destul de greu, mai ales pentru mine… Chiar mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa. Despre penalty nu aş zice că ştiam dinainte unde dă, dar de regulă, în 90% din cazuri, jucătorii de picior drept execută în dreapta portarului, iar eu m-am dus acolo.
Rep.: După meci colegii tăi de chipă ar fi trebuit să-ţi facă cinste…
R.S.:
Cum să mă cinstească? Păi ei, când au dat gol ar fi trebuit să îi cinstesc eu? Sau când am câştigat la fel. Bine, adevărul e că nu am mai câştigat de mult! Acum să nu mă întrebaţi de ce nu am mai câştigat…
Rep.: Adică nici tu nu şti? E cumva echipa „blocată”?
R.S.:
Nu ştiu dacă e blocată echipa, iar dacă este ar trebui codul PUK să se deblocheze! Dar ar trebui să-i întrebaţi pe atacanţi şi pe mijlocaşi, care ar trebui să contribuie la asta şi mai puţin pe mine. Pentru că datoria mea şi a fundaşilor este aceea de a nu primi gol.
Rep.: De câte ori te-ai simţit pur şi simplu neputincios în ultima vreme?
R.S.:
Păi cam tot de atâtea ori când echipa a pierdut şi din păcate s-a întâmplat cam de multe ori în ultima vreme. Mă doare şi pe mine mult când nu reuşim să câştigăm, de fapt nu cred că există vreun jucător să nu-l doară când nu câştigă.
Rep.: Urmează pentru Pandurii şi implicit pentru tine un alt meci capital. Miercuri jucaţi cu Ceahlăul, o altă partidă de 6 puncte…
R.S.:
Din punctul meu de vedere nu există altă variantă decât victoria. Doar cele trei puncte contează! Dacă nici pe Ceahlăul nu-i batem, o echipă contracandidată direct în lupta pentru evitarea retrogradării, atunci pe cine să mai batem? Pentru că după aceea vin meciuri foarte grele şi acasă şi în deplasare…
Rep.: Cam care crezi că sunt şansele Pandurlor de a se salva de la retrogradare în acest moment?
R.S.:
Adevărul e că în momentul de faţă suntem destul de aproape de primul loc retrogradabil. Dar, mai sunt 13 etape, se pot întâmpla multe. În ceea ce priveşte şansele de a ne salva eu zic să sunt de 75-80%. Numai că trebuie să o şi băgăm în poartă, să câştigăm! Prima condiţie ca să câştigi e să dai gol.
Rep.: Ca şi valoare şi se pare că lotul pe care îl are acum Pandurii este sub cel din sezonul trecut?
R.S.:
Păi 85-90% din lot suntem cam aceeaşi. Poate doi sau trei jucători care au mai venit mai nou, în rest… În mare, tot cu acest lot am reuşit să ne menţinem în prima ligă şi anul trecut. Iar acum, când au adus jucători noi ar fi trebuit să îmbunătăţim lotul. Cel puţin teoretic, că practic e mai greu! Este adevărat cu acum nu mai există în lot un Vasilache sau un Stângă, jucători extremi de utili, dar trebuie să ne descurcăm şi fără ei în acest sezon.
Rep.: Crezi că meciul cu Ceaflăul Piatra Neamţ va semăna cu ultima partidă de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova?
R.S.:
Nu cred. Ţinând cont şi de vreme, dacă şi gazonul va arăta mai bine poate ne va fi mai uşor să atacăm, să ne desfăşurăm mai bine în teren. Iar referitor la meciul cu Universitatea să nu uităm că s-a jucat şi cu un om în plus, iar Craiovei i-a fost mai uşor să se apere.
Rep.: Ceahlăul este o echipă care pare în formă acum, mai ales că vine după câteva rezultate foarte bune în retur. Tu ce crezi?
R.S.:
Da, aşa este. De fapt toate echipele care au fost sau încă mai sunt în spatele nostru au început destul de bine returul. Mai puţin noi…
Rep.: Putem fi consideraţi favoriţi la meciul de miercuri?
R.S.:
Ţinând cont de locul din clasament şi că jucăm pe teren propriu, noi ar trebui să fim favoriţi. Dar asta contează mai puţin, contează de fapt cum joci în cele 90 de minute. Iar rezultatul final îţi va spune cu siguranţă dacă ai fost favoritul sau nu. Meciul oricum o să fie destul de echilibrat, mai ales dacă ţinem cont cum a jucat până acum Ceahlăul în deplasări. Şi cel mai bun exemplu ar fi de la jocul cu Steaua, iar asta ar trebui să ne dea de gândit.