Punct… şi de la capăt!

Începând de weekend-ul trecut „principalul” Pandurilor, Sorin Cârţu, şi-a reintrat pe deplin în drepturi odată cu reunirea lotului grupării de fotbal gorjene. „Sorinaccio” a ţinut să fie prezent încă de la primul antrenament al Pandurilor susţinut chiar sâmbătă pe „Muncipal”. După ce a condus şedinţa de pregătire a Pandurilor de la Tg-Jiu, Cârţu s-a declarat satisfăcut de modul cum au răspuns elevii săi, dar mai ales de faptul că marea majoritate a jucătorilor nu au venit cu kilograme în plus.

O parte dintre „panduri” cu gândul din nou la Liga lui Mitică
O parte dintre „panduri” cu gândul din nou la Liga lui Mitică

Odată cu reunirea lotului, fotbaliştii de la Pandurii au demarat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, la Tg-Jiu, pregătirea pentru 2009. La antrenamentele desfăşurate pe „Municipal” sub conducerea lui Sorin Cârţu au fost prezenţi nu mai puţin de 35 de jucători. „Plusul” de 2 fotbalişti în lot după vizita medicală susţinută la Craiova a fost oferit de camerunezul Nicolas Alnoudji precum şi de Ionuţ Stancu, jucător aflat în tratative avansate cu cei din conducerea Pandurilor pentru  un transfer la Tg-Jiu. În afara celor doi menţionaţi, singurele noutăţi din tabăra gorjeană care s-au prezentat la primul antrenament al Pandurilor din 2009 au fost recenta achiziţie, Lucian Pârvu, veteranul Adi Popescu, precum şi patru juniori care vor face deplasarea în cantonamentul din Turcia: Rada, Pleaşcă, Mohora şi Avrămescu. Încă de la prima şedinţă de pregătire de pe „Muncipal” au răspuns pozitiv următorii fotbalişti: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Yuri Tsigalko -portari, Sergiu Mândrean, Alin Rus, Alin Chibulcutean, Florin Popete, Daniel Ghindeanu, Adrian Rusu, Alexandre Cardoso, Mădălin Murgan, Ciprian Vasilache, Alexandru Păcurar, Adrian Nalaţi, Robert Vancea, Florin Stângă, Daniel Orac, Mugurel Dedu, Thiago Tremonti, Ilie Iordache, Milanco Raskovic, Mădălin Popa, Vali Simion, Alexandru Piţurcă, Liviu Mihai, Ibon Perez Arrieta, Adi Popescu, Constantin Grecu, Lucian Pârvu, Nicolas Alnoudji şi Ionuţ Stancu precum şi juniorii Ionuţ Rada, Marian Pleaşcă, Cătălin Mohora şi Alexandru Avrămescu. După ce i-a putut urmări pe toţi cei 35 de jucători, „Sorinaccio” s-a declarat mulţumit de calitatea „produsului brut” din iarnă. Cârţu a remarcat că marea majoritate a jucătorilor stau bine cu „gramajul”: „Din câte am observat eu, nu cred că sunt probleme cu greutatea la jucătorii care s-au prezentat la primele antrenamente. Cred că au ţinut bine de regim, de sărbători. Chiar şi brazilieni s-au prezentat destul de acceptabil. Cardoso chiar mi s-a părut ceva mai slab decât înainte…”
Tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, a dorit să precizeze însă, că nu toţi aceşti fotbalişti vor face deplasarea în cantonamentul din Turcia: „Aşa e la început când începe pregătirea sunt foarte mulţi jucători dar important e câţi mai rămân şi câţi sunt când începem campionatul. Din 35 câţi avem acum, nu vor rămâne toţi”.

Cârţu satisfăcut deocamdată de „mutările” făcute
Prezenţa celor două noutăţi din lotul Pandurilor, Lucian Pârvu şi Ionuţ Stancu, la primele antrenamente din 2009 ale formaţiei gorjene, a fost primită cu satisfacţie de tehnicianul Sorin Cârţu. Dacă Lucian Pârvu a semnat deja, încă de săptămâna trecută cu Pandurii, un contract pentru doi ani şi jumătate, „Sorinaccio” a dezvăluit că şi Ionuţ Stancu are toate şansele să joace în formaţia olteană din acest retur. „Din câte ştiu eu de la conducere, Pârvu a semnat deja, iar la Ionuţ Stancu sunt problemele rezolvate, dar nu a semnat pentru că mai trebuie să luam o hârtie de la Rapid pentru o anumită sumă. Pentru Pârvu nu au fost probleme şi el a venit cu dezlegarea. Sunt două mutări care ne-ar putea ajuta foarte mult în acest retur de campionat”, declară Cârţu.

Ultimele zile la Tg-Jiu pentru Panduri
Odată cu reunirea lotului, programul echipei de fotbal Pandurii Tg-Jiu va continua în această săptămână cu câte două antrenamente pe zi. Joi însă, formaţia gorjeană va efectua ultimul antrenament la Tg-Jiu deoarece vineri dimineaţă, jucătorii vor trebui să se deplaseze la Bucureşti pentru a pleca în Turcia. După ce tehnicianul Sorin Cârţu a declarat că nu a fost doar alegerea lui ca Pandurii să meargă în Antalya în primul stagiu de pregătire, „Sorinaccio” a dorit să precizeze că abia aşteaptă cantonamentul din Turcia. Cârţu şi-a motivat opţiunea prin faptul că în Antalya sunt mai multe posibilităţi de organizare a unor jocuri amicale: „ Eu am dorit neapărat să mergem acolo doar pentru partea a doua a cantonamentului pentru că atunci se va merge mai mult pe jocurile de verificare şi acolo sunt mai multe posibilităţi de a face astfel de jocuri. Pentru primul cantonament în care continuăm pregătirea generală, dar dăm şi importanţă jocurilor dar nu chiar atât de mare, am fi putut merge şi în Portugalia şi nu era nici un fel de problemă.”
Pandurii vor beneficia în stagiul de pregătire din Antalya de 6 jocuri amicale, adversarii urmând să fie aleşi în perioada imediat următoare, odată cu instalarea echipei gorjene în Turcia şi după ce se va afla numele formaţiilor „cantonate” acolo.