„Nu cantitatea contează, ci calitatea…”

Vacanţa de iarnă s-a terminat şi pentru tehnicianul principal al Pandurilor, Sorin Cârţu. Odată cu reunirea lotului şi primele antrenamente ale grupării de fotbal gorjene, ,,Sorinaccio„ îşi face planurile pentru returul sezonului 2008-2009.

sorin-cartuReporter: S-a terminta vacanţa…
Sorin Cârţu:
Da, din păcate… Dar aşteptăm să vină alta la vară, că e mai bună, mai lungă şi mai călduroasă!
Rep. : Cât de binevenită a fost această vacanţă de iarnă atât pentru echipă, cât şi pentru antrenorul Sorin Cârţu ?
S.C.:
Dintr-un anumit punct de vedere a fost una binevenită deoarece aveam prea mulţi acidentaţi din ultimele meciuri. Dintr-un alt punct de vedere poate că a venit cam repede pentru că ne-a intrerupt un şir pozitiv de rezultate şi a fost rău.
Rep.: Cel puţin la prima reunire a lotului din acest an, aveţi la dispoziţie un lot destul de numeros…
S.C.:
Da, este adevărat, cel puţin atunci când e vorba despre primele antrenamente, sunt foarte mulţi jucători. Important este ca şi atunci când începem campionatul să-ţi rămână destui. Trebuie să recunoaştem că nu cantitatea este cea care contează cel mai mult, ci calitatea.
Rep.: Şi este calitate la ora actuală la Pandurii?
S.C.:
Dacă e să ţinem cont că avem câţiva jucători care deja şi-au dovedit valoarea, au deja experienţă, plus faptul că în acest an au mai revenit unii fotbalişti care au fost accidentaţi, ca şi faptul că au mai venit încă doi jucători noi pe care îi cunosc destul de bine, pot să spun că alcătuim o echipă bună, mai tare decât anul trecut. Acum mai rămâne să o dovedească şi faptele să vedem şi cât de echilibraţi suntem…
Rep.: Ce vă doriţi în anul 2009?
S.C.:
Păi în primul rând, ne dorim să fim cu toţii sănătoşi, să nu mai avem problemele de anul trecut. Cu echipa normal că îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul pe care îl avem în acest sezon şi de ce nu, să ocupăm un loc cât mai sus în clasament.
Rep.: Dar în Cupă?
S.C.:
Eu am mai spus-o… deocamdată campionatul este pe primul loc pentru noi. Dar nu vom neglija nici Cupa României pentru că tot suntem calificaţi în fazele superioare ale acestei competiţii. Iar cel mai uşor mod de a accede eventual într-o Cupă Europeană este să ajungi să câştigi Cupa sau să joci finala. Toată lumea îşi doreşte rezultate şi performanţă, trebuie însă, să aşteptăm, să vedem dacă şi putem…