Pui cu măsline

Loading

Dificultate: medie | Timp: 45 de minute
Dificultate: medie | Timp: 45 de minute

Ingrediente:
carne de pui 600 g;
masline negre nu foarte sărate 200g;
3 căţei de usturoi;
2-3 linguri pastă de tomate sau suc de roşii (cât să acopere carnea);
jumătate de pahar de vin;
1 linguriţă de făină;
ulei, sare, piper;

Preparare: Puiul se împarte în bucăţi. Se pune ulei de măsline într-o tigaie mare. Se rumeneşţe carnea în ulei. Maslinele se pun la fiert separat cam 15 minute. Se scoate puiul rumenit pe o farfurie şi se scurge cea mai mare parte din grăsime. Crutoanele de paine se pot prăji în uleiul rămas sau se bagă la cuptor pe o foaie de copt. Apoi, se pune puiul în tigaie, se acoperă cu sucul de rosii în care s-a dizolvat o linguriţă de făină (se amestecă pasta de tomate cu făina şi se adaugă apă rece treptat, apoi se adaugă în tigaie până ce acoperă bucaţile de pui). Se pun măslinele, scurse de apa în care au fiert, usturoiul mărunţit, se adaugă sare şi piper după gust, se lasă să se îngroaşe sosul. La final se adaugă vinul şi se mai lasă să dea un clocot, se potriveste de sare.
Mentiuni:
Se serveşte cu crutoane şi cu o felie de lămâie.
Se poate servi şi cu orez sau piure.