Prunea, acuzat de DNA de luare de mită

 

Florin Prunea, directorul de relaţii Internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost audiat, joi, timp de aproape 10 ore la Direcţia Naţionalîă Anticorupţie din Piteşti. Acesta e acuzat de luare de mită, pentru că ar fi intervenit la comisiile federale pentru a reduce o amendă primită de Cornel Penescu, patronul FC Argeş, serviciu pentru care ar fi primit, în schimb, bani.

Florin Prunea spune că problele nu-l incriminează
Florin Prunea spune că problele nu-l incriminează

Jurnalul Naţional publică din paginile unor documente puse la dispoziţie de un cotidian local din Piteşti, care ar face parte din dosarul de anchetă în care a fost audiat Florin Prunea. Potrivit acestora, directorul de relaţii Internaţionale din cadrul FRF a primit 12.000 de USD, în două tranşe. Primii 2.000 de USD s-au dat de către Cornel Pednescu, prin intermediar, pentru a interveni la Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru ca Penescu să nu fie sancţionat pentru o abatere. A doua tranşă, de 10.000 de USD, potrivit datelor din filele de dosar ieşite în presă, au fost oferite lui Florin Prunea pentru ca acesta să intervină la Comisia de Apel din cadrul FRF în scopul reducerii sau chiar anulării amenzii de 300.00 de lei primită de Penescu.
Cu toate acestea, Prunea a ieşit liber de la audieri, declarând că a fost întrebat despre regulamentele sportive şi că a stat atât de mult pentru că acestea sunt greu de interpertat.