Proiect: „Săcelu, izvor de sanatate!”

Loading

Grupul de iniţiativă Săcelu implementează în perioada 1 ianuarie 2013 – 30 septembrie 2013, proiectul „SĂCELU, IZVOR DE SANATATE!” finanţat de Comisia Europeană, prin programul „Tineret in acţiune”, acţiunea „Tineri pentru Europa”, sub-acţiunea 1.2. „Iniţiative ale tinerilor”. Proiectul și-a propus implicarea activa a tinerilor in dezvoltarea durabilă a stațiunii Săcelu.

O realizare importantă pentru Grup și pentru Săcelu a fost transformarea sa in Asociația Tinerilor Olteni Solidari, mai scurt ”ATOS”, singura organizație de tineret din comună.
La activitățile propuse inițial- realizarea de materiale promoționale cu aspecte inedite despre Săcelu, constientizarea comunitații in privinta oportunitaților de dezvoltare durabilă a comunei, dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale tinerilor, dezbateri cu autoritățile și instituțiile publice – s-au adăugat, la sugestia primarului din Săcelu, Florin Jurebie, mai multe activități de ecologizare, susținute de echipa de proiect prin achiziționarea consumabilelor necesare (mănuși, saci, șervețele, produse de curățenie). La campanii (5 aprilie și 21 iunie) au participat elevii din clasele  5- 8 și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Săcelu, reușind de fiecare  dată să atragă atenția intregii comunitați prin volumul mare de deșeuri colectate.

Implicare

În aceste condiții, este firească participarea echipei, la final de proiect, la campania ”Let’s Do It, România!”, cel mai mare proiect de ecologizare din țară, afiliat proiectului internațional ”Let’s Do It, World”.
Comunitatea Let’s Do It, World! a pornit de la inițiativa Estoniei, țara care a lansat, în 2008 conceptul de curățenie în toată țara, într-o singură zi. După Estonia, și alte țări au preluat ideea, iar acțiunea s-a transformat într-o adevărată mișcare socială.