Programul ”Școala după școală”, în premieră la Bălești

Elevii din Bălești au din această toamnă un modern afther-school dăruit de administrația locală. Programul ”Școală după școală” demarează luni, 17 septembrie 2018, cu 15 elevi de învățământ primar care își vor prelungi activitatea la școală până în jurul orelor 16.30. Primăria a venit cu spațiul și achită utilitățile, cadrele didactice prestează această activitate în mod voluntar iar părinții achită hrana adusă de o firmă de catering.

O doleanță veche a părinților din comuna Bălești s-a împlinit, de acum elevii de învățământ primar vor fi asistați la teme de cadre didactice în cadrul Programului ”Școală după școală” demarat în acest an. Proiectul se desfășoară într-un spațiu modernizat al Primăriei Bălești și  are drept beneficiari principali elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș”. Cincisprezece copii au fost înscrişi până acum să continue activitatea şcolară, după finalizarea orelor de curs. Unitatea poate găzdui simultan 30 de copii, așa că  se mai primesc şi alte solicitări.

„Copiii înscrişi până acum sunt din comuna Băleşti. Centrul after school este deschis între orele 12.30-16.30, de luni până vineri. Va funcţiona pe programa şcolară a şcolii primare. Mâncarea pentru copii va fi achiziţionată de la o firmă de catering. Microbuzul școlar îi preia pe elevi de la școală și îi duce la afther-school. Aceștia vor beneficia de supravegherea și consilierea cadrelor didactice din comună.”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

”Ținem să mulțumim Primăriei Bălești pentru punerea la dispoziție a acestui modern centru. Elevii care participă la program vor avea și cursuri de limbi străine pe lângă activitățile recreative și cele de pregătire a temelor. Țin să mulțumesc colegilor mei pentru acest efort care se adresează elevilor și părinților din comună”, a declarat Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești.

Centrul afther-school de la Bălești este deschis în clădirea fostului dispensar din localitate și a costat circa 320 000 lei.