Program echilibrat pentru Pandurii în noul sezon

Odată cu aflarea programului pentru sezonul viitor al Ligii I, oficialii de la Pandurii Târgu Jiu şi-au anunţat obiectivele.

Şi în sezonul 2013-2014 Pandurii vor avea obiectiv de performanţă.
Şi în sezonul 2013-2014 Pandurii vor avea obiectiv de performanţă.

Cu doar câteva zile în urmă, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal din Bucureşti s-a desfăşurat tragerea la sorți a ţintarului pentru noua ediţie de campionat. Conform graficului, în prima etapă, Pandurii vor primi vizita celor de la FC Braşov. Aşadar, un debut extrem de echilibrat pentru formaţia gorjeană, ţinând cont că, sorţii au hărăzit ulterior, în etapele următoare, ca Pandurii să întâlnească Petrolul (runda 2 -în deplasare), Oţelul (runda 3 –acasă), Ceahlăul (runda 4 –în deplasare), Astra (runda 5 –acasă), Rapid sau Chiajna (runda 6 -în deplasare), Dinamo (runda 7 –acasă), iar pentru partea a doua a turului, în ordine, CFR (d), Gaz Metan Mediaş (a), Săgeata Năvodari (d), Botoşani (a), ACS Poli (d), Vaslui (a), Viitorul (d), Steaua (a), Corona (d) şi U Cluj (a).

Obiective îndrăzneţe şi în Europa, dar şi în campionat

Imediat după aflarea ţintarului pentru campionatul 2013-2014 al Ligii I, principalii responsabili de la Pandurii s-au grăbit să anunţe care vor fi obiectivele sezonului pentru Pustai and Co.. Deşi gruparea de fotbal gorjeană s-a despărţit în această vară de mai mulţi jucători de bază, traseul din sezonul recent încheiat îi fac pe conducătorii de la Pandurii să viseze la obiective îndrăzneţe. Astfel, preşedintele C. A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, anunţă că formaţia pregătită de Cristi Pustai va merge pe două fronturi -campionat şi cupe europene, iar ţintele sunt mari: „Obiectivele sunt grupele Europa League şi primele cinci locuri în campionat. În cupele europene este foarte important ce facem. Deocamdată nu ştim cu cine jucăm. În campionat nu este nicio problemă cu programul. Oricând trebuia să jucăm cu Petrolul, Dinamo sau Steaua.” Şeful grupării de fotbal gorjene pare să ştie încă de pe acum cine vor fi cei mai puternici adversari ai pandurilor, cel puţin în campionatul Ligii I: „După părerea mea, echipele care se vor lupta la titlu în următorul sezon vor fi Petrolul, Steaua, CFR Cluj, Astra. Pot apărea şi câteva surprize, dar sunt şi câteva sigure pretendente.”, crede Condescu. Conducătorul de la Pandurii a ţinut să comenteze şi soluţia de compromis oferită în ultima instanţă, zilele trecute, de către FRF: „În condiţii de normalitate, Chiajna trebuia să rămână în Liga 1. U Cluj şi-a obţinut dreptul de a juca în Liga 1. Eram convins că U Cluj câştiga la TAS. Oricum, la UEFA nu va dispărea criteriul de licenţiere.”