Primarul Romanescu, în război cu ciorile din parc

 265 total views

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea să fie primul din țară care scapă de ciorile din parc. El și-a propus acest obiectiv, pentru că primăria primește zilnic plângeri. Acestea vin  atât din partea localnicilor care ies la promenadă în parcul central, cât și din partea turiștilor ce vizitează Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Primăria Târgu Jiu încearcă diverse metode pentru îndepărtarea ciorilor din parcul central al orașului. Mai întâi, a instalat difuzoare cu sunete care imită păsări răpitoare și arme, apoi dispozitive care emit raze menite să determine păsările să plece, dar mare parte din ciori au rămas la cuiburile lor. Acum s-a trecut la doborârea cuiburilor fără ouă și fără pui. Acțiunea e făcută de angajații de la Edilitara Public, societate din subordinea Consiliului Local, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, care a pus la dispoziție o autoscară cu nacelă.

Primarul Romanescu e optimist

Primarul Marcel Romanescu e optimis, de această dată, sperând că ciorile vor fi descurajate, astfel, să-și mai facă cuiburi în arborii din parc central:

„Sper să fiu eu primul care va câștiga războiul cu ciorile, măcar din parcul central, că, de pe raza municipiului Târgu Jiu este aproape imposibil să spun că vom elimina vreodată ciorile definitiv. Resursele nu sunt foarte mari, pentru că totdeauna am avut sprijinul societății Edilitara, care administrează domeniul public al municipiului Târgu Jiu și al reprezentanților ISU Gorj. Încercăm să eliminăm cuiburile de ciori fără ouă sau fără pui, mai ales cele care sunt în preajma aleilor din Târgu Jiu. Sunt plângeri permanente, disconfortul se observă cu ochiul liber.” (Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu)