Primăria Rovinari vinde apartamente

Blocul construit de Primăria Rovinari, care conţine 12 apartamente cu două camere şi două spaţii comerciale, va fi recepţionat în zilele care urmează, după care spaţiile vor fi scoase la vânzare. Dacă pentru apartamente există, deja, 56 de cereri, solicitanţii urmând să participe la licitaţie, pentru spaţiile comerciale nu s-a înregistrat nici o cerere.

Noul bloc al primăriei, gata de scos la vânzare
Noul bloc al primăriei, gata de scos la vânzare

Blocul de locuinţe ridicat de administraţia publică locală din Rovinari va fi recepţionat joi, 6 august 2009, după care urmează scoaterea la licitaţie a apartamentelor, precum şi a spaţiilor comerciale de la parterul său. Cetăţenii au început, deja, să se înscrie, pentru apartamente existând, deja, 56 de cereri, deşi blocul are doar 12 apartamente. În schimb, pentru cele două spaţii comerciale de la parter nu există, încă, solicitanţi.

Licitaţie
Administraţia locală din Rovinari a cheltuit 45 de miliarde lei vechi pentru construcţia noului bloc, iar aceşti bani trebuie recuperaţi în întregime. Pentru asta, prin hotărârea Consiliului Local Rovinari din data de 30. 07.2009, s-a stabilit să se facă expertizarea apartamentelor şi spaţiilor comerciale, în funcţie de dotări şi suprafaţă, în aşa fel încât preţul pe fiecare unitate în parte să acopere costurile. O dată stabilit preţul de plecare, se va trece la scoaterea la licitaţie a spaţiilor, pentru că numărul cererilor este mai mare decât al apartamentelor, iar în cazul spaţiilor comerciale se aşteaptă, în continuare, solicitanţi. De altfel, şi într-un caz şi în altul înscrierile continuă, nefiind stabilit nici termenul limită al înscrierilor nici data licitaţiilor.

baiaCondiţii optime
Cei care vor câştiga licitaţia pentru un spaţiu comercial sau un apartament în noul bloc din Rovinari, situat în cea mai bună zonă imobiliară, în centrul oraşului,  va avea toate facilităţile. Acesta a fost realizat la un standard superior în construcţii, din panouri portante simple şi duble CONCREWALL. Apartamentele au suprafeţe între 54 şi 59 mp şi sunt compuse din sufragerie, dormitor, bucătărie, baie, balcon şi cămară. Fiecare apartament e dotat cu centrală termică proprie, gresie în bucătărie, hol şi baie, parchet în dormitor şi sufragerie, ferestre cu geam termopan, uşi interioare din lemn, finisaje interioare realizate cu glet şi vopsea lavabilă. De asemenea, spaţiile destinate comerţului sunt compartimentate fiecare, având spaţiu comercial cu suprafaţa de 75,70 mp, spaţiu de depozitare de 38,48 mp, birou de 4,09 mp şi WC cu suprafaţa de 2,76 mp.
Spaţiile comerciale şi casa scării sunt finisate cu gresie antiderapantă şi vopsea lavabilă, birourile cu parchet laminat şi vopsea lavabilă, iar WC-urile cu gresie, faianţă şi vopsea lavabilă. În plus, spaţiile de la parter sunt dotate cu terase de acces pentru spaţiile comerciale şi pentru depozite.

laurentiu-chivu-viceprimar-rovinariAm dorit transparenţă totală, pentru ca toţi cetăţenii să fie informaţi despre lucrările făcute din bani publici. S-a înscris cine a vrut, cu toate că nici nu s-a făcut expertizarea, pentru a se ştii preţurile şi nici nu s-au stabilit criteriile de eligibilitate. Oricum, pot spune, cu siguranţă, că nu vom permite înfiinţarea de birturi la parter, pentru a nu fii deranjaţi proprietarii apartamentelor şi nimeni nu va putea cumpăra mai mult de două apartamente.”
Laurenţiu Chivu, viceprimar oraş Rovinari