Prima victorie pentru Energia Rovinari

Baschetbaliştii de la Energia au consemnat în acest weekend primul lor succes oficial din acest sezon. În urma unui meci „cu sufletul la gură”, formaţia antrenată de Theo Evans a reuşit să învingă pe teren propriu Steaua Bucureşti, o echipă ce are în componenţă doi dintre jucătorii de bază din campionatul trecut ai Energiei: Bogdan Popescu şi Adrian Voinescu.

În meciul cu Steaua, Energia a trebuit să lupte şi cu foştii jucători printre care şi Bogdan Popescu, pentru a-şi apropia victoria.
În meciul cu Steaua, Energia a trebuit să lupte şi cu foştii jucători printre care şi Bogdan Popescu, pentru a-şi apropia victoria.

Deşi au un lot inferior valoric faţă de cel de anul trecut, iar debutul cu stângul din Cupa României precum şi din campionat păreau a pune echipa de baschet gorjeană sub presiune înaintea disputării rundei a doua a Diviziei A, Energia şi-a reîncărcat „bateriile” şi a produs suspriza în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Având în faţa un adversar mai mult decât incomod, Steaua Bucureşti, o echipă întărită recent şi cu doi foşti „energeticieni”(Bogdan Popescu şi Adi Voinescu), trupa lui Evans a vrut să arate încă o dată că este un adversar demn de luat în seamă, indiferent cu cine joacă. Astfel, Evans and Co au transmis mesajul „nu ne predăm, nu capitulăm” încă din primele secunde de joc, atunci când ostilităţile din teren arătau un evident echilibru de forţe. Deşi s-au înclinat la „mustaţă” în primul sfert(scor: 21 – 25), ambiţia arătată de gazde precum şi pofta de joc de zile mari a lui Troupe şi Grifin au readus speranţele pentru Energia îmediat, în „second quarter”: 19 – 14. Pauza dintre sferturi nu a adus decât acelaşi echilibru de forţe în terenul de joc, penultimul sfert fiind câştigat de Steaua cu 16 – 17, iar într-un final de infarct, Energia avea să câştige ultima rundă cu 21 – 18 şi să se impună la „general” cu 77 – 74. Principalii marcatori ai echipei gazdă au fost Grifin, cu 19 puncte, urmat de Troupe cu 18 puncte şi Tyner cu 14 puncte, în vreme ce, de la oaspeţi, coşgheterul s-a numit Virgil Stănescu, cu 25 de puncte.

„O victorie mare”
Destul de transpirat şi la propriu, dar şi la figurat, după meciul cu Steaua, antrenorul Energiei, Theo Evans, a părut de-a dreptul eliberat de presiunea acumulată în ultima vreme pe umerii săi. Tehnicianul american nu şi-a scuns deloc satisfacţia pentru primul succes oficial din acest sezon, pe care l-a catalogat drept „o victorie mare”. Totodată, Evans a ţinut să readucă aminte în ce condiţii a obţinut acest sucses: „A fost o victorie mare pentru noi de care aveam nevoie şi care ne ajută în două moduri. În primul rând ne readuce acolo unde ne este locul, iar în al doilea rând, Steaua rămâne cu două meciuri în urmă, ceea ce este foarte bine pentru că această echipă este una dintre contracandidate la play-off. Este clar că băieţii noştri încep să se mişte mai bine, încă nu suntem la potenţialul maxim, încă avem greşeli mari, dar asta se datorează faptului că avem jucători care nu au jucat foarte mult şi acum încep să joace. Aţi putut vedea că Joe Barber si-a îmbunătăţit jocul şi în fiecare zi sperăm de la jucătorii mari… Lucrăm şi cu fundaşi, lucrăm şi cu pivoţii, lucrăm, lucrăm, lucrăm! Însă, trebuie să se înţeleagă că deşi toată lumea vrea rezultate acum, nimeni nu aşteaptă să se construiască echipa. Noi nu avem bani să cumpărăm mari jucători. Steaua are jucători străini şi români mai scumpi ca ai noştri.”

„Echipa mai bună a câştigat”
Chiar dacă a pierdut la limită disputa de la Tg-Jiu cu Energia, antrenorul celor de la Steaua, Pedrag Vasic, a avut puterea să recunoască că echipa gazdă a meritat victoria. Vasic a ţinut chiar să felicite Energia pentru primul succes din acest svezon: „Felicitări pentru victorie echipei din Târgu Jiu, a fost o victorie foarte clară, echipa mai bună a câştigat şi îl felicit pe colegul meu pentru victorie. Nu am nici o plângere despre arbitraj, este o victorie clară. Noi avem o mare problemă la Steaua cu organizarea jocului, avem doi jucători foarte tineri pe poziţia 1, care nu au jucat în prima ligă, iar asta este o mare problemă pentru echipa noastră. Toţi ceilalţi jucători sunt foarte buni, dar nu ne putem organiza în ofensivă. Am spus şi conducerii că şi dacă l-am avea pe Michael Jordan în echipă , dacă nu ai un fundaş, nu putem juca. Asta e problema noastră, şi vom încerca să avem reacţii, dar asta nu înseamnă că victoria Târgu Jiului s-a datorat faptului că noi am jucat prost. Bravo Târgu Jiu şi publicului de aici”.

One Comment on “Prima victorie pentru Energia Rovinari”

Comments are closed.