„Rămânem încă o echipă de provincie…”

După o serie neagră de rezultate, Pandurii au reuşit duminică seară, să aducă din nou „ceva” puncte la Tg-Jiu. Deşi au fost conduşi încă din debutul meciului de Dinamo, formaţia antrenată de Sorin Cârţu a reuşit să „smulgă” o remiză pe terenul din „Ştefan cel Mare”.

O altă concluzie a lui „Sorinaccio” după meciul cu Dinamo: Pandurii nu au mai avut ghinionul din etapa precedentă cu Oţelul Galaţi.
O altă concluzie a lui „Sorinaccio” după meciul cu Dinamo: Pandurii nu au mai avut ghinionul din etapa precedentă cu Oţelul Galaţi.

Ghionionul pare să se fi spart pentru fotbaliştii de la Pandurii, cel puţin după disputarea etapei a IX-a a Ligii I. În ciuda „discuţiilor” de dinaintea meciului pe tema rezultatului cu Dinamo, formaţia lui Sorin Cârţu a reuşit să scotă un rezultat de egalitate în deplasarea din „Ştefan cel Mare”, după ce au terminat 1 – 1 cu echipa antrenată mai nou, de Ion Marin. Performanţa Pandurilor este cu atât mai meritorie, cu cât, gruparea de fotbal gorjeană a fost nevoită să joace încă din debutul partidei cu un handicap de un gol pe tabelă, „graţie” penalty-ului acordat în favoarea gazdelor şi transformat în gol de Tamaş în minutul 6. La una din puţinele ocazii de gol avute, Panduri au reuşit să egaleze dintr-o fază fixă prin fundaşul Cardoso, care a reluat cu capul o centrare din corner venită pe debutul reprizei secunde.

„Am jucat de la început cu un handicap”
Plecând cu un punct în buzunar după partida cu Dinamo, antrenorul Sorin Cârţu a părut destul de mulţumit de rezultat, chiar dacă şi-ar fi dorit o atitudine ceva mai „curoajoasă” a elevilor săi în „Groapă”. „Am jucat încă de la început cu un handicap, după un penalty foarte uşor acordat pentru Dinamo. Dacă noi am fi avut aceeaşi fază la Tg-Jiu sau s-ar fi întâmplat în careul lui Dinamo, niciodată nu s-ar fi judecat cu aceeaşi balanţă. În rest, în câmp, băieţii nu au arătat chiar rău, au avut o posesie destul de bună, numai că nu sunt prea curajoşi, eu aş dori o mai mare progresie şi o deplasare mai clară către poarta adversă, fără atâtea preluari şi pase înapoi.”

Arbitrajul, eterna poveste…
Deşi a obţinut o remiză pe terenul unei echipe cu reale pretenţii în România, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu a uitat să „taxeze” modul în care formaţia sa a fost arbitrată în „Ştefan cel Mare”. „Sorinaccio” este de părere că acest lucru se datorează faptului că Pandurii rămâne încă o echipă mică: „Rămânem încă o echipă de provincie şi întotdeauna când jucăm cu o cineva ca Dinamo ştim ce ne aşteaptă, ştim ce presiune pun ei asupra arbitrajului şi atunci trebuie să ne luăm măsuri de precauţie. Ei tot timpul se plâng de arbitraje, dar adevărul e că se întâmplă cam invers. Şi la jocul cu noi, ajutor mai mare nu poate să fie, să ţi-o pună pe var din minutul 6 la o fază la care nu ştiu de câte ori ne dădea nouă penalty.”

„Am avut presiune”
Rezultatul de duminică înregistrat împotriva celor de la Dinamo pare să fi venit într-un moment extrem de oportun pentru antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu. „Sorinaccio” recunoaşte că a trecut printr-o perioadă destul de delicată după înfrângerea de acasă cu Oţelul, iar remiza cu Dinamo ar putea fi considerată ca un fel de compensaţie. „Şi la noi şi peste tot antrenorii nu sunt liniştiţi, toată lumea are presiune. Şi eu am avut o grămadă de presiune pe umeri după înfrângerea aceea cu Oţelul Galaţi. Poate a fost acest punct obţinut cu Dinamo şi puţin ca o recompensă după partida piedută acasă cu Galaţi. Pentru că a fost prea mult pentru noi să pierdem acel meci! Mai ales după 70 de minute în care ai controlat jocul, ai condus şi cu neşansă ai pierdut. Dar acesta este fotbalul. Atunci am avut ghionion că au sărit contrele la Oţelul, acum am avut şansă că a trecut balonul pe lângă bară din nişte poziţii ideale. Însă, cu puţin mai multă stăpânire de sine şi ceva mai lucizi, am fi putut să eliminăm acea perioadă de la sfârşitul jocului”, mărturiseşte Sorin Cârţu.

Chestiunea acelor 1 milion de euro contituie întotdeauna o problemă care crează discuţii în jurul unor evenimente. Probabil că i-am prins şi puţin debusolaţi pe cei de la Dinamo după tot ceea ce s-a intâmplat la ei, dar nu prea au arătat rău în teren, la joc. Cel puţin în ultimele minute şi în general pe tot parcursul jocului au avut o posesie bună, au avut ocazii foarte bune de poartă.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Târgu-Jiu

Cardoso a marcat accidentatcardoso-cazut

Omul meciului din partida cu Dinamo a fost fundaşul Pandurilor, Alexandre Cardoso. În ciuda faptului că a intrat în teren cu o ruptură musculară de 5 mm la picior, jucătorul cariocas a avut o evoluţie ireproşabilă în „Ştefan cel Mare”, reuşind chiar să şi marcheze pentru Pandurii, gol care a însemnat punctul din faţa lui Dinamo. După meci, Cardoso a mărturisit că a presimţit marcarea golului din minutul 53 chiar înainte de a intra în terenul de joc cu probleme la picior: „Eu m-am dus la aceea fază fixă cu gândul să înscriu. Pentru că am simţit chiar înainte de joc că pot să intru în teren şi să dau gol, deşi eram accidentat. Şi cred că asta m-a şi ajutat şi mi-a dat încredere în mine.” Golul marcat de Cardoso a fost savurat destul de bine după meci, fundaşul brazilian ţinând să precizeze că va mai încerca să marcheze şi alta dată dacă va putea. „Mă simt foarte bine acum, după ce am marcat golul prin care Pandurii au luat un punct la Dinamo. Am uitat de accidentare, asta contează mai puţin. Promit că o să încerc să mai marchez şi altă dată dacă o să pot. Sper să fi fost doar începutul pentru că aţi văzut că şi Martinovic a mai marcat, deşi este fundaş. Dar, cel mai important este ca să câştige echipa, nu cine marchează, aşa că o să fiu fericit şi când machează altcineva, numai să câştigăm noi”, concluzionează Cardoso.