Prima înfrângere pentru Energia Rovinari din 2010

Runda cu numărul 5 a returului Diviziei A de baschet a adus şi prima înfrângere pentru Energia Rovinari. Deşi regretă că a ratat „şansa de a ajunge la 5 victorii consecutive” în 2010, antrenorul grupării gorjene, Theo Evans, spune că este decis să meargă mai departe pentru a obţinte rezultate la fel de bune.

Americanul de pe banca Energiei, Theo Evans, pare să regrete faptul că nu a avut şi şansa de partea sa pentru a ajunge la 5 victorii consecutive.
Americanul de pe banca Energiei, Theo Evans, pare să regrete faptul că nu a avut şi şansa de partea sa pentru a ajunge la 5 victorii consecutive.

Înfrângerea de sâmbătă din faţa bănăţenilor de la Elba Timişoara nu constituie deloc un motiv de îngrijorare, dar mai ales de supărare pentru tehnicianul Energiei, Theo Evans. Chiar dacă a ratat „la mustaţă” şansa de a învinge pe terenul timişorenilor, antrenorul american apreciază ca fiind „mulţumitoare” prestaţia elevilor săi. Evans pare să regrete însă, faptul că Energia nu a avut ceva mai mult noroc în partida cu Elba: „Nu a fost un meci prost pentru noi, am început mai greoi, dar am jucat foarte bine în repriza a doua şi chiar am sperat să câştigăm. Am fost capabili să ne menţinem acolo, în meci, foarte aproape de adversar şi jocul se putea încheia cu orice rezultat. Am avut şansa să câştigăm spre final, în ultimele secunde, dar am irosit nişte aruncări libere de la linia de penalizare. Trim a făcut un joc „mare”, atât în atac cât şi în apărare, dar nu a reuşit să marcheze acele aruncări libere pe final de partidă. L-a imitat apoi, şi Rareş Apostol şi Timişoara s-a impus în cele din urmă. De data asta mingea nu a mai vrut să intre în coş cum s-a întâmplat la alte jocuri, norocul nu a mai fost de partea noastră, ci de partea adversarului. Dar, dincolo de toate eu chiar sunt mulţumit de cum am jucat, am jucat în deplasare, nu am avut nici noroc şi chiar cred că se putea şi mai bine în acele condiţii.”

„Pentru Trim a fost foarte frustrant”
Aşa cum mărturiseşte şi Theo Evans, cheia meciului de la Timişoara a constituit-o ratarea ambelor aruncări de la linia de fault de către Trim Kibwe atunci când mai erau doar câteva momente de joc, iar scorul era 76 – 75. Deşi Energia a ratat astfel şansa de a trece la conducere şi a-şi apropia victoria, Evans are numai cuvinte de laudă la adresa lui Trim. Mai mult, tehnicianul american pare să-l înţeleagă pe jucătorul din Trinidad Tobago, care nu s-a simţit deloc bine după meci: „Trim a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest retur, a foar un marcator bun, a fost util şi în apărare, unde a avut multe recuperări, dar i-a lipsit norocul la acele aruncări de pe final de joc. Cred că pentru el a fost foarte frustrant, a fost puţin supărat după meci, dar acum e bine. Am vorbit cu el şi l-am convins că trebuie să meargă mai departe. Eu am fost foarte mulţumit de cum a jucat. Avem în continuarea nevoie de serviciile lui, de jocul lui, mai ales sub panou.”, a precizat Theo Evans.

„Ne gândim deja la următorul meci”
O eventuală victorie a Energiei pe terenul celor de la Elba Timişoara ar fi adus grupării de baschet gorjene cel de al cincelea succes consecutiv în 2010. Acest lucru este sesizat şi de către antrenorul Theo Evans, care însă nu face deloc o mare tragedie din asta, ba mai mult spune că rezultatele înregistrate de Energia în returul de campionat sunt foarte bune. Concentrându-se la următoarele jocuri, Evans declară că „simte” deja apropiata dispută de pe teren propriu cu CSM Universitatea Craiova „Din păcate am ratat şansa de a ajunge la 5 victorii consecutive, am fost atât de aproape, dar sunt bune şi 4 succese. Totuşi, nu era un meci pe care credeam că putem să-l câştigăm, deci e OK. Am încercat, ne-am dorit, am fost foarte aproape, dar nu am reuşit. Acum ne gândim deja la următorul meci, cel cu Craiova, trebuie să mergem înainte. Iar partida cu Craiova va fi una foarte dificilă, este o echipă periculoasă pentru că ţine totul timpul aproape de adversar. Iar în plus, a bătut echipa Piteşti la 10 puncte diferenţă, deci sunt puternici. Va fi greu pentru noi, va trebui să jucăm foarte bine, foarte rapid şi dacă vom avea şi sprijinul fanilor în spate, atunci putem câştiga sigur. Craiova era o echipă periculoasă şi în sezonul trecut, iar acum e şi mai puternică. Bine, amândouă echipele sunt acum mai puternice, şi noi şi ei, vom vedea dacă noi suntem mai buni, asta în funcţie de cât de tare vom „trage”. Mă aştept la un joc echilibrat.”, crede Theo Evans. După 5 etape disputate din acest retur de campionat, Energia Rovinari ocupă în continuare poziţia a IX-a, cu 29 de puncte.