Premiul I la concursul „Delfinul de Aur”, pentru o gorjeancă

O micuță gorjeancă, dar cu o voce mare, face furori în muzica ușoară românească. Este vorba despre Elena Beatrice Hasna, în vârstă de 11 ani, care urmează cursurile Palatului Copiilor Târgu Jiu sub îndrumarea profesorului Laurențiu Pănoiu. Ea adună premiu după premiu, în ultimul timp, cel mai proasăpt fiind Locul I la Festivalul Internațional ”Delfinul de Aur” de la Năvodari, ajuns în acest an la ediția a X-a.

Numai în luna iunie a acestui an, Elena Beatrice Hasna a câștigat patru premii la concursuri naționale de muzică ușoară (aici la la Festivalul ”Coloana Infinitului”- Târgu Jiu)
Numai în luna iunie a acestui an, Elena Beatrice Hasna a câștigat patru premii la concursuri naționale de muzică ușoară (aici la la Festivalul ”Coloana Infinitului”- Târgu Jiu)

Elena Beatrice Hasna s-a întors de la ”Delfinul de Aur” cu un meritoriu loc I, din 52 de concurenți, în condițiile în care printre cei care au dat notele s-au aflat nume mari ale muzicii ușoare românești și străine. Membrii juriului de la Năvodari, printre care: președintele Horia Moculescu (compozitor), Viorel Gavrilă (compozitor), Mihai Constantinescu (cantautor) Emil Strundhzev (compozitor –Bulgaria) și Viorela Filip (profesor, cantautor și textier) au apreciat-o pe talentata noastră gorjeancă. Cei care doresc să nu piardă evenimentul, o pot vedea pe Elena Beatrice evoluînd pe scena festivalului sâmbătă, 21 iulie 2012, când festivalul va fi transmis pe canalul Giga TV.
Competiția a fost strânsă și a presupus mai multe etape, cei care au participat la Năvodari trebuind să treacă, mai întâi, pe la festivalul ”Ursulețul de aur” de la Baia Mare și să câștige un premiu. La această competiție, gorjeanca noastră a câștigat premiul special al juriului.

„E talentată și ambițioasă”
Profesorul Elenei Beatrice Hasna e mândru de eleva lui și speră să ajungă o artistă consacrată: ”Pe cât e de mică Beatrice, pe atât e de talentată și ambițioasă. Lucrez cu ea de trei ani, am încurajat-o, am avut încredere în ea și evoluția pe care o are dovedește că nu m-am înșelat.”
La rândul său, Beatrice e hotărâtă să meargă înainte, chiar dacă e conștientă că s-a angajat la o treabă grea. Despre ”Delfinul de Aur” spune că a fost o surpriză: ”A fost greu, dar m-am simțit bine. Au fost mulți copii foarte buni, așa că nu m-am așteptat să câștig un premiu. Pentru mine era important să particip. Mă bucur de reușita mea și am de gând să merg, în continuare, la competițiile care urmează.”

La ”Delfinul de Aur”, unde concurenții au fost notați de un juriu condus de Horia Moculescu
La ”Delfinul de Aur”, unde concurenții au fost notați de un juriu condus de Horia Moculescu

Rezultate
În luna august, Beatrice va participa la finala Premiilor ”Muzical Junior” ediția I, care va avea loc la București și va fi transmisă de Neptun TV. Această competiție are trei etape: o selecție regională, după care concureții care câștigă premii și mențiuni participă la o preselecție, din care sunt aleși participanții pentru etapa finală. Beatrice a trecut de primele două probe, așa că se va afla printre finaliști.
În ultimul timp, Beatrice nu ratează nici o competiție de gen, devenind ”câștigătoare de meserie”, ca să spunem așa. Ea a câștigat locul I la Festivalul ”Coloana Infinitului”- Târgu Jiu, ediția a V-a (iunie 2012) și Premiul Golden Voice din partea grupului Vivere; Mențiune I la Festivalul Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală „Floare de lotus” Oradea (iunie 2012); locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară și Dans modern FLOARE DE CASTAN Costeşti, Argeş – ediția a VII a (iunie 2012); Premiul special din partea sponsorilor, la Festivalul Național ”Cununa Petrolului” de la Moreni (iunie 2012); Mențiune I la festivalul naţional de muzică uşoară “Mihaela Runceanu-Pentru voi muguri noi” (mai 2012); Locul I la Concursul Județean de Muzică Ușoara și Folk -2012.