Premiul „Ca la mama acasă” pentru pensiunea Casa Cartianu

Loading

Pensiunea Casa Cartianu din Turcinești- Gorj, singura din țară premiată la Gala AJTR 2013
Pensiunea Casa Cartianu din Turcinești- Gorj, singura din țară premiată la Gala AJTR 2013

Pensiunea Casa Cartianu din Turcinești- Gorj a primit premiul „Ca la mama acasă” la Gala Premilor pentru anul 2013 decernate de Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România, care s-a ținut miercuri, 15 ianuarie 2014, la Hotel Marshal Garden, la București.
Pensiunea gorjeană, aflată pe malul drept al Cartiului, lângă Casa Cartianu care este monument istoric și a fost transformată în muzeu al costumului popular,  este singura din țară premiată la acest eveniment.
Premiul „Ca la mama acasă” pentru Pensiunea casa Cartianu a fost acordat lui Tudor Cartianu, un urmaș al familiei Cartianu care a construit casa transformată acum în muzeu, pentru „Calitate și stil în activitatea pensiunii”.
Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România a împlinit, în vara trecută, 55 de ani de la înființare și  este printre cele mai vechi asociații profesionale din țară. La gala din acest an au participat ca invitați speciali ministrul Turismului Maria Grapini, președintele Autorității Naționale pentru Turism Răzvan Filipescu, parlamentari și alte persoane importante din turismul românesc.
„Mai bine de 100 dintre participanți au alcătuit grupul membrilor AJTR, atât din țară, cât și din Republica Moldova: jurnaliști – de la televiziuni, radio, presă scrisă -, publiciști, editori, scriitori, directori de edituri, artiști fotografi, profesori din învățământul superior cu profil turistic, directori de agenții și hoteluri, somelieri, bloggeri, alpiniști de mare performanță, care au și harul scrisului etc. Ceremonia în sine a reprezentat nu numai un excelent prilej de bucurie pentru toți cei prezenți, ci și, prin premii și premianți, ilustrarea complexității turismului românesc. Mai ales că, la fel ca și la alte ediții, a fost o Gală cu un spirit colocvial, plină mai mult de idei și învățăminte, decât de festivism, o Gală care și-a dorit să aducă în prim-plan valori autentice ale turismului românesc, oameni care au ca ideal prosperarea turismului nostru. Lista premiilor vorbește de la sine despre acest adevăr.” (Sursa presadeturism.ro- site oficial al Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)